Még zöldebb a szomszéd - Kukadiéta és zöld háztartás...
Címlap / Otthon / Még zöldebb a szomszéd - Kukadiéta és zöld háztartás verseny

Még zöldebb a szomszéd - Kukadiéta és zöld háztartás verseny

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

A HuMuSz nemrégiben elindította Kukadiéta versenyét. Otthoni hulladékcsökkentő ’praktikacsomaggal’ lehet nevezni 2009. augusztus 31-ig. 


Rendezvénynaptár
Miért hasznos ez? Mert nem csak nyerhetsz, hanem ötletelhetsz is, sőt a többi háztartásvezetőnek fantasztikus tippeket adhatsz. A szemétdíjak emelkedésének megfékezése.

Ötletek milliói cserélhetnek gazdát, hogy ki-ki a sajt igényeinek megfelelően vezesse be a zöld gondolkodás az öko-tiszta, természetbarát elveket otthonába.

Miért jó ez neked??? Mit nyerhetsz?
Nyeremények: kerékpár, bio/környezetbarát termékek, ágaprító komposztáláshoz, stb. A teljes listát a szervezet oldalán találod. Természetesen a tapasztalatok ennél többet is érnek. Hiszen a dráguló szemétdíjakkal szembe menve spórolhatsz, valamint mentesítheted környezeted is a terhek alól, ezúttal a Földet is szolgálod kreativitásoddal.HarmoNet tipp:
A mi zöld háztartásunk >>

Tények
Otthonunk hulladékmentesítéséhez a most uralkodó fogyasztói szokásokon kell kicsit változtatnunk: sokan nem is sejtjük, apró ötletekkel mekkora lépést tehetünk a környezettudatosság felé.

A verseny célja, hogy a résztvevők a nyár végére sikeresen átalakítsák otthonukat, de legfőképpen gondolkodásukat oly módon, hogy az a környezetre jótékony hatással legyen.

Miért is fontos ez?
A fejenként termelt 400 kg körüli éves hulladékmennyiséggel – amit ma hazánkban minimum kitermelünk - már rövid távon sem tud mit kezdeni az ország. A szemétdíjak hivatalos források szerint is drasztikusan emelkedni fognak, két hónap múlva a lerakók közel felét bezárják, mert nem felelnek meg az Európai Uniós szabványoknak. Duplacsavar, s bizony, csapda.

HarmoNet tipp: A nők felelőssége a környezetvédelemben - Te alkotsz vagy pusztítasz? >>

Mit tehetünk mi?
A probléma túlnő a hulladékgazdálkodókon, másnak, mindenkinek foglalkoznia kell vele. A saját érdekünk is ez. Vélhetőleg senki sem a már elhasznált, elfogyasztott dolgok, tárgyak, szemetek elvitelére és elraktározására szeretne költeni, hanem élelmiszerre, ruhára, élményekre. Újszerű gondolkodásra van szükség, egy kicsit más életstílusra, például tudatos vásárlásra és kevesebb szemét termelésére. Apró ötletekkel ez könnyen kivitelezhető. Tanuljunk egymástól!

A KukaDiéta honlapon már most ötleteket adunk a háztartás zöldítéséhez!
HuMuSz - A verseny honlapja >>
Képek: Piqs.de
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x