A lakótér lelke: a hálószoba - formáld át!
Címlap / Otthon / A lakótér lelke: a hálószoba - formáld át!

A lakótér lelke: a hálószoba - formáld át!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-01

A hálószoba legyen csendes szentély. Sok ember a napjának harmadát, vagy még többet tölti a hálószobában, így ez az egyik legfontosabb helyiség a lakásban. 

Megfelelő mennyiségben
A felnőttek számára még mindig nyolc óra alvást javasolnak, ez pedig a megfelelő környezetben valósítható meg legkönnyebben. Sok otthonban a közösségi szobák, mint a konyha, hall, nappali, fürdőszoba, sőt, a vendégszoba is kiemelt helyen szerepel. A hálószoba azonban gyakran a lista végére szorul, vagy abszolút meg is feledkeznek róla.

Csináld magad!
Nem ördöngősség berendezni egy gyerek, egy tinédzser vagy egy felnőtt hálószobáját. Először is figyelembe kell venni az illető igényeit és elvárásait. A hálószoba legyen privát, egyedi hely. Nem csak alvásra kell alkalmasnak lennie, de arra is, hogy elvonulhassunk mások szeme elől, pihenni, kikapcsolódni.Színek és formák

Olyan vezető színt válasszunk, ami illik a szoba lakójának egyéniségéhez. A gyerekszobához például remekül illik  a lágy krémszín, némi sápadt zölddel, kékkel vagy rózsaszínnel. A színskála ellentétes oldalát is gyakran használják: az élénk pirosat, kéket, zöldet és sárgát. A változtatásnál betarthatjuk a fokozatosság elvét. Fessük át a falakat nyugtató, kellemes színnel. A fakó zöld és kék általában a női és férfi hálószobához is megfelelő. A semleges színek is népszerűek. Ha kifogyott az ötletekből, keresgéljen az Interneten, vagy látogasson el a helyi festék-és dekorációs üzletekbe. A legtöbb helyen talál majd ötletadó kis füzeteket.

HarmoNet tipp: A lakberendezés csúcsa: Nyugtatószoba - Stresszteszttel! >>

A modern felnőtt hálószoba berendezését általában valamilyen téma köré építik: csillogás, nőies sikk, francia vidék, klasszikus viktoriánus, esetleg trópusi esőerdő. A gyerekek szobájába illenek az állatok, míg a zene, a sport és az utazás a tizenéveseknek valók. Legkönnyebben művészeti alkotásokkal és kiegészítőkkel teremthetjük meg a hangulatot, még akkor is, ha magunk készítjük el. Ha többen osztoznak egy szobán, igyekezzünk mindkettőjük kedvében járni, akár testvérekről, akár szülőkről van szó.

Testvérek esetében próbálkozzunk például egyedi, de visszafogott párnákkal és takarókkal. A felnőtteké ne legyen túl nőies, hiszen a ház urának is kell egy hely, ahol kiengedheti a fáradt gőzt. Az ágy is segíthet a tereprendezésben, és ami még fontosabb, a jó alvás elengedhetetlen kelléke. A gyerekek hamar kinövik az ágyakat, de a felnőttek a kelleténél is tovább megtartják a régit. Az aranyszabály: tízévenként cseréljünk ágyat. Ahogy idősödünk, a kényelem iránti igényünk is változik, így a fent említett időszak rövidülhet is.Amire a fejed hajtod...

A modern technológia vívmánya a rengetegféle matrac. Vásárlás előtt mindenképp próbáljuk ki őket, és ügyeljünk a megfelelő méretre is. A bútorgyártók egy része mindenféle igényt képes kielégíteni. A kielégítő alváshoz fontos a megfelelő méretű fekhely, így egy hórihorgas tinédzser számára biztos nem elegendő az egyszemélyes fekhely.

HarmoNet tipp: Szabadság és kötetlenség  >>

A fejtámla megint csak az egyéniség kifejezésének egyik eszköze. Vásároljunk belőle valami ízléseset, vagy készítsük el magunk. Ugyanez vonatkozik az éjjeliszekrényre, öltözőasztalra és a komódra. Néhány helyen szükség van rájuk, de például a modern öltözőszobákkal ellátott változatoknál nem. A nyugodt alvás másik fontos szabálya, hogy ne legyen televízió a hálóban. A mobiltelefont és más elektromos eszközt is távolítsuk el.Miközben dolgozunk, ügyeljünk a környezetvédelemre, a festéktől kezdve a bútorokig minden téren. A méregmentes matracok, az újrahasznosított anyagból készült berendezési tárgyak, organikus ágyneműk és gyapjú takarók mind óvják a természetet. Ne feledkezzünk meg a világításról sem. A hálószobában legjobb a lágy fény, szükség esetén külön olvasólámpával.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4197 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x