A csecsemők értenek kutyául! (Tündéri fotókkal!)
Címlap / Otthon / A csecsemők értenek kutyául! (Tündéri fotókkal!)

A csecsemők értenek kutyául! (Tündéri fotókkal!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Mit jelent az ugatás? Egy nemrég végzett kutatás szerint a féléves csecsemők még tudják a választ erre a kérdésre. Szerintünk azonban sokkal többről van szó, mint puszta nyelvértésről. A gyermek metakommnikál az állatokkal, ha hagyjuk - nagyobb korban is. Kísérlet kutya kifejezésekről és bababeszédről. 

A kutatók szerint a legtöbb kisgyerek meg tudja különböztetni a barátságos ugatást az agresszív kutyák hangjától. Ez a képesség később hozzájátulhat az állatokkal való biztonságos ismerkedéshez is.


A kísérletek során a csecsemőknek ez ismeretlen kutyák esetében is sikerült.
"Nincs bizonyítékunk rá, hogy a kisgyermekek valóban tisztában lennének azzal, hogy egy kutya mikor ugat támadólag és mikor barátságosan, de azt biztos, hogy képesek megkülönböztetni ezeket az érzelmeket a kutyák ugatása alapján" - nyilatkozta Ross Flom, a Brigham Egyetem pszichológus és neurológus professzora.

"Valószínű, hogy a gyerekek már megszületésük pillanatától birtokában vannak bizonyos tudásnak és képességeknek - nyilatkozta Flom professzor - Ezek a képességek pedig életük során finomodnak és fejlődnek."

Korábban is készültek az újszülöttek képességeit vizsgáló kutatások: ezekből kiderült, hogy a csecsemők képesek megkülönböztetni a vidám zenét a szomorútól.

A mostani kísérlet során a kutatók összesen 128 csecsemőnek és kisgyermeknek mutatattak videó állóképeket agresszív és barátságos kutyákról, és figyelték az állatok ugatására adott reakcióikat. A gyermekek a kísérletet megelőzően nem kerültek kapcsolatba hosszabb időre kutyákkal.

Az eredmények szerint a gyermekek több mint 75 százaléka sikeresen párosította az ugatás jellegét a videóképekkel, tehát a kisgyermekek képesek a kutyák szándékának felismerésére, minden előzetes tapasztalat nélkül.

"Emberek és kutyák hosszú évszázadok óta együtt élnek, és úgy tűnik már ösztönösen képesek vagyunk kommunikálni egymással" - nyilatkozta Flom professzor.

Később
A gyermekek konkrét felismerésein túl létezik egyfajta metakomunnikációs csatorna, amin keresztül a gyermekek nem verbális módon beszélgethetnek, vagy legalább érzékelhetik környezetüket.

Az állatokkal való kapcsolatban ez jól érezhető. A legtöbb csecsemő igen érzékeny, intuitv személyiség, a nem fizikai észlelésük kicsi baba korban még fejlett. A készség kis fejlesztéssel, ügyes szülői hozzáállással fenntartható.

Ezért állíthatjuk, a nagyobb gyermekek is képesek egyfajta elvont, mondhatni telepatikus kommunikációra az állatokkal, cicákkal, kutyákkal, lovakkal és más emlősökkel.

Medipress

Szerkesztő: Fodor Kata

(Képek: piqs.de)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7245 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x