Pacuha, cuki, vagy koravén? - A te gyereked melyik öltözködési...
Címlap / Otthon / Pacuha, cuki, vagy koravén? - A te gyereked melyik öltözködési típushoz tartozik?

Pacuha, cuki, vagy koravén? - A te gyereked melyik öltözködési típushoz tartozik?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-07

Hogy öltözik a gyerekünk? Ahogy öltöztetjük - gondolná az egyszeri ember. Ám akinek több gyereke van, az tudja: minden gyerek öltözködési stílusa sajátos, még akkor is, ha a tesók levetett ruháit hordja. A típusok már egész kicsi korban előre vetítik a későbbi felnőtt öltözködési jegyeit. A Te gyereked hová tartozik? Te milyen gyerek voltál?  

 

 1.  A pacuha
  Bármit adsz rá, mindig olyan, mintha helikopterről szórták volna rá a ruhát. A turis cuccban éppen olyan toplák, mint a legmenőbb divatházból való ruhákban. Egyszerűen képtelen úgy közlekedni, hogy a fele trikója ne lógjon ki a gatyakorcból, hogy a zoknijában benne maradjon a gumi, vagy ne törölje azonnal végig ruhaujjával a frissen elkészült festményt vagy a zsíros kenyeret. Lecsöpögteti magát még a száraz kenyérrel is. Ő az, akit egyáltalán nem zavar, ha fordítva veszi fel a pólóját, vagy felemás az inge gombolása. Anyuka tehet bármit, ő ilyen.
  Felnőttként a dolog némileg javulhat, de aki gyerekként ilyen, az felnőttként is megőrzi ezt a tulajdonságát.
   
 2. A cuki
  Főleg lányokra jellemző, de vannak cuki fiúk is. Ha lány, imádja a rózsaszínt, ha fiú, akkor nagyon hamar felismeri a trendeket és annak megfelelő szerkókat keres magának. A cuki gyerek nem vesz fel akármit – már gyerekkorban kialakul benne az igény egy modell követésére. Ő az aki hercegnős, Thomasos, vagy egy bizonyos márkajelhez tartozó cuccokat részesít előnyben. Kicsi gyermekként megérti a "menő" és "ciki" cuccok jelentőségét.
  Ismeri és elvárja az egymáshoz illő színeket, ezeket viselni is így hajlandó. Gyakori, hogy feliratos holmikat vesz fel, vagy kitűzőt visel.
   
 3. Az igényes (pojáca)
  Ő az, akit háromévesen hófehér bundácskában kiengedhetünk a locspocsba – patyolat tisztán fog visszatérni. Erre születni kell! Megjelenése mindig kifogástalan, imádja a tisztaságot, a rendszerezettséget. Folyton kezet mos, fogat mos. Már egész kicsi korában vonzódik a tükrökhöz. Nagyon hamar felismeri a színek harmóniáját és az összeillő holmikat. Ebben akár felülbírálja szüleit is. Gyakori, hogy az alsónemű színét is a felsőruházathoz igazítja – például csak rózsaszín bugyit akar felvenni rózsaszín szoknyához.
   
 4. A koravén
  Felnőttesen öltözik már pici korában. A kislány kizárólag szoknya-blúzban, a kisfiú ingben és nyakkendőben szeret járni, kissé merev holmikat szeret viselni, gyakori köztük a kalap-sapka kedvelője, aki akár meleg, akár hideg az idő, mindenképpen talál megfelelőt. Nem érdeklik a divatos holmik, inkább azt választja, ami praktikus, vagy kényelmesebb. A színekkel gyakran nem foglalkozik, felvesz össze nem illő színű, anyagú holmikat is, de ezek egyáltalán nem gyűröttek, vagy slamposak rajta. Általánosságban nem érdekli a divat.

   
 5. A jelmezes
  Ahogy felnőttként vannak papok, rendőrök, ellenőrök és más „jelmezes” szakmák, úgy a gyerekek közt is van olyan, aki előszeretettel bújik folyton jelmezekbe. Imádja az állatkás sapkákat, melyel ő maga is egy bizonyos állattá változhat a képzeletében. Szereti a sportmezt, a kedvenc sportágához, előszeretettel öltözik mindig tűzoltónak, rendőrnek, vagy katonának. Felveszi az utcára a tündér jelmezét, és általában nagyon sokszor bújik „valaki más bőrébe”. Gyakran hordanak mezt, vagy olyan sapkát, ami egy bizonyos sportághoz kapcsolódik, vagy klubra vonatkozik.
  (Figyelem, a „jelmezes” korszakon minden kicsi túlesik, a típusba azok tartoznak, akik ezt akár 7-9 éves korukig követik, vagy akár felnőtt korukig.)
Gáspár Katalin
 
 
[ 4568 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x