Kezdődik! Hasznos ötletek a sima iskolakezdéshez
Címlap / Otthon / Kezdődik! Hasznos ötletek a sima iskolakezdéshez

Kezdődik! Hasznos ötletek a sima iskolakezdéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Minden iskolakezdés várakozással teli. A gyermekek várják, hogy találkozzanak az osztálytársaikkal, barátaikkal, barátnőikkel. Kérdezgetik őket a nyaralásról, az élményeikről. Mi szülők pakolunk, bevásárolunk, próbáljuk átállítani magunkat egy másfajta életvitelre. Mikor megérkeznek a gyermekeink az iskolába, a másik fiún vagy lányon meglepve tapasztaljuk, hogy mekkorát nőtt. 

Az iskolakezdésre átállni sokak számára sima ügy, másoknál könnyen előfordulnak kisebb- nagyobb fennakadások.
Az alábbi tippeket érdemes átolvasni, amelyik szimpatikus, beépíthető, használják bátran, hogy sokkal könnyebb legyen az iskolakezdés idén.

HarmoNet tipp: Iskolakezdő horoszkóp! - Mire készülj fel, anyuka? >>

Hogyan tehetem könnyebbé  az iskolakezdést? 

 • Beszélgessenek az iskolakezdésről gyermekével. Hogyan érinti ez önt és őt. Mit érez, mit vár a gyermeke? Amennyiben a gyermek rossz érzéseiről beszél, mert fél, aggódik valami vagy valaki miatt, nyugtassa meg a gyermekét. Az azonnali direkt tanácsok helyett, keresse meg a gyermek igazi félelmének az okát, és azt kezeljék. Biztosítsa gyermekét, hogy ön mellette áll.
 • Fokozatos visszatérés az iskolai rutinra. A késői lefekvéseket, és késői ébredéseket kezdjük fokozatosan egyeztetni az iskolaidő korai kelés, korai lefekvés idejével A gyermekeknek szükségük van elég alvásra, pihenésre. Mire kezdődik a suli, addigra a szervezetük szokjon hozzá egyfajta rendhez. Ehhez hozzátartozik a vacsora, fürdés, mese vagy olvasás is.
 • A fiókok, tavalyi tanszerek átrendezése, a tankönyvek közös becsomagolása szintén segít ráhangolni a gyermeket.
 • Az iskolai tanszerek bevásárlását a gyermekkel együtt végezzék. Az olyan taneszközök, melyek neki is tetszenek motiváló hatásúak a tanulás során.
 • Szakkörök, foglakozások tervezése. Az iskolaszezon elején a gyermekek tele vannak tervekkel, hogy mi mindent szeretnének csinálni. Csak annyit vállaljanak be, ami nem terheli túl a gyermeket.
 • Amennyiben speciális képzésen, fejlesztő foglakozásokon fog résztvenni a gyermek, érdemes a pedagógussal időben tisztázni.
 • Buli a nyár utolsó napján. A nyári szünet utolsó napját ünnepeljék meg együtt a gyermekeikkel, biztosan nagy öröm lesz.
 • Érdemes, amennyiben nincs, egy kis naptárat beszerezni, ahova minden szükséges információt beírhatunk, mely a gyermekeinkkel kapcsolatos.
 • A közlekedési szabályok, iskolába járás módjának átismétlése, szükség esetén begyakorlása.
 • Este legyen idő megbeszélni a nap eseményeit, ez lehetőleg legyen kölcsönös, azaz mi is mesélünk a gyermekeinknek, és ők is nekünk.
 • Ha tehetik vacsorázzon együtt a család.
 • A másnapi ruhát, szendvicset érdemes előző nap elő, illetve elkészíteni.
 • A reggeli, a reggeli együttlét megnyugtató a gyermek számára. Egy tápláló, a gyermek számára egészséges reggeli biztosan hasznosabb, mint a büfében „bekajált” melegszendvics.


HarmoNet tipp: Tipikus szülők tanévkezdés előtt >>

Takács Péter gyermek életmód tanácsadó
www.boldog-gyermek.hu
Fotó: Szűcs Sándor
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4897 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x