Szeptember hónap szobanövénye: a krizantém - hogyan használd...
Címlap / Otthon / Szeptember hónap szobanövénye: a krizantém - hogyan használd fel otthon?

Szeptember hónap szobanövénye: a krizantém - hogyan használd fel otthon?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

A krizantém (Chrysanthemum) tökéletes választás szeptemberre. Hétről hétre egyre bőségesebb a kínálat az üzletekben, míg végül valóságos krizantém-kavalkád lesz mindenütt. A krizantém kiváló választás arra az esetre, ha színpompás látványt kíván elérni. 

A díva színre lép
Krizantémmal pazar színpompát varázsolhatunk a lakásba, a harsány élénk rózsaszíntől a tüzes narancson át egészen a mályvaszínig és a gesztenyebarnáig. Pompázatos látványt nyújt dézsában, cserépben. A krizantém igazi díva, virágzó dicsfényben. Stílus-ikon, ami mellett minden más eltörpül. Oly látványos, hogy nagyobb távolságból is magára vonja a figyelmet.

A lényeg a részletekben rejlik
A krizantém egészen közelről nézve is lenyűgöző látványt nyújt. Ebből a nézőpontból a színpompa mögül előtűnik a virágok formája és szirommintázata. Némelyik olyan, mintha a margaréta vagy a boglárka virágának utánzata lenne. Vannak közöttük sok apró virágból álló csokros változatok is. Aztán vannak egészen nagy virágúak, illetve az új, terülő jellegű fajták, úgy, mint a ‘Lougne’ és a ‘Fancy That’.

Stílusváltozatok
A krizantém magabiztos életstílust sugall. Fantasztikus színválasztékából minden lakberendezési stílushoz választhat megfelelőt. A tiszta fehér, a mélyebb, bronzos árnyalatok, a halványsárga, a rózsaszín, a harsány lila és a különleges narancssárgás színváltozatok, az egyszínű vagy csíkozott szirmú, sötétebb vagy világosabb közepű fajták között biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet.

Kedvenc krizantém fajtáját kiválaszthatja a virágüzletekben és a kertészetben. Miután hazavitte, a lehető leghamarabb távolítsa el a szoros csomagolófóliát. Gyakran öntözze, de ne öntözze túl. Az elhervadt virágokat rendszeresen csípje ki a növényből, hogy ez a virágzó szobadísz mindig friss maradjon. Hűvös helyen tartva hosszabb ideig marad friss, de a legbőségesebben meleg, napfényes helyen virágzik. A cserepes krizantémot óvja a közvetlen napsütéstől.
Cikk: Holland Virágiroda

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9319 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x