3 játszótéri baki - erre nem gondoltak!
Címlap / Otthon / 3 játszótéri baki - erre nem gondoltak!

3 játszótéri baki - erre nem gondoltak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

A játszótéri illemszabályokat olvasva néhány tipikus - és az illemszabályokból egyenes ágon következő - bakira szeretném felhívni a figyelmet. Ezekre ugyanis a rendelet alkotói nem gondoltak. Vajon minden annyira jó ötlet, mint amilyennek látszik?  

A cikket egy nem dohányzó, kutyás anya írta – napi játszótéri rutinnal. Mert a játszótér  egy sajátos életforma, saját műfaj.

Ne cigizz a játszótéren!

Oké –  nem cigizünk! Majd összeborulnak a bagós anyukákkal a játszótér kapujában. Nagyot pletyóznak, közben a nem dohányos anyukák szívják meg a füstmentességet, mivel ők figyelnek addig a bagós anyukák csemetéire is. A béterv (ugyebár mindig van béterv!) az, hogy a csemete betojik attól, hogy anya elhagyja a játszótér területét, és kimegy a bagósok közé, egy kis direkt füstöt szívni. Sokkal egyszerűbb volna, ha a játszótéren (mivel nyílt térről van szó) inkább létre hoznának egy sarkot, ahol rendes szemetes van a csikknek, és egymást figyelmeztetnék, hogy a csikket oda kell dobni. A dohányzás szélsőséges üldözésének hívei biztos fujjognak, de én abban hiszek, hogy a túlzott tiltásból inkább lázadó tömeg lesz.HarmoNet tipp:
Játszótér kórkép szülőknek! - EU konform parkok, játszótér illemtan >>

Ne vigyél kutyát a játszótérre!

A vidéki játszótereken soha nem gond, ha az ember a kutyáját odaviszi. Vidám gyerekek simogatják a kutyát, sétáltatják, futkosnak vele, játszanak, ha a kutyus is akarja. Én kutyás gyerekként nőttem fel, s a játszótéren futkosás egy (két, három) vidám kutyus csaholása közepette mindig jó móka volt. A kutyaharapások többsége gyerekeket érint és a gyerekek is hibásak ebben. Nem ismerik a kutyát, félnek tőle, s fogalmuk nincs a legalapvetőbb dolgokról, ami a kutyákat illeti. Sokkal jobban járna mindenki, ha a kutyákat csak KEA alapvizsgával pórázon lehetne bevinni, és természetesen a kutyák után magától értetődő módon összeszedné mindenki a kutyapottyot. Így a gyerekek és a kutyák is jól járnak. (Saját felmérésem szerint a nem kutyás gyerekek többsége azt gondolja, a kutyákat azért nem szabad bevinni a játszótérre mert odakakil, mert veszélyes, harapós, illetve mert betegséget terjeszt. Ebből a 3 tézisből tulajdonképpen 3 tézis hibás, hiszen a kutya kaki összeszedhető, a jól szocializált kutyák többsége nem harapós, a családban élő kutyák többsége nem terjeszt semmilyen betegséget!) A lényeg tehát nem a kutya kitiltása volna, hanem az intelligens módszer kidolgozása arra, hogy lehet a kutyát gyerekek közelébe engedni. A kutya ugyanis inkább egy kedves játszópajtás, mint fenevad.Kaki, pisi és fertőzések

A játszóterekről a családi kutyákat kitiltják, ám a városi szeméten tengődő galambokat nyilván nem tudják kitiltani. A galamb tetve, a galamb ürüléke jóval fertőzőbb, mint egy társasági kutya. Hogy az esetleges galamb tetemekről már ne is beszéljünk. A szerencsétlen – éjjel vadászó, tehát nem látványos, mégis jelen lévő – cicák is imádnak a homokozóba járni cica WC gyanánt. Ugyebár őket sem oltotta be, féregtelenítette senki. A gyerekek többségére szintén gyakran jön rá a játszótéren a kakilás-pisilés. A téren nincsen megfelelő illemhely, a gyerekeknek a toi-toi WC-k használat higiéniai okból nem ajánlott, így a legkézenfekvőbb, hogy a fa tövébe pisilnek, a bokrok alá kakilnak. A lebomló emberi ürülék, vizelet és a bennük felhalmozódó kórokozók sokkal fertőzőbbek az emberre mint bármilyen állati ürülék! A pelenkások kakijától csak a játszótéri hulladék-tárolók bűzlenek, a játszótér melletti bokrok azonban a gyerek kakitól. A gyerekek kakiját ugyanúgy fel kéne szedni, mint a kutyások teszik a kutya kakival. A gyereket is bátran kakiltathatjuk egy reklámújságra, amit utána összefogunk és a kukába ejtünk. A szabad téri pisilésre pedig egy kijelölt, egységes sarok éppen megtenné, így nem lenne minden fa tövében átható pisi szag egy melegebb játszótéri napon.

HarmoNet tipp: Nemzetközi játszótér - 20 ezer dolláros nyeremény a művészetért >>

A zárt játszóterek közül a nem őrzött terekre gyakran beszöknek a narkósok, reggel óvszert, tűt, s más, egyáltalán nem gyerek-kézbe való dolgot is találnak a takarítók.


Úgy gondolom, nem a hosszú órákig játszóterező gyerek anyja által elszívott egy-két szál cigi, vagy nem egy kutyus az igazi játszótéri mumus, hanem inkább az átgondolatlanság. Az EU nem a mennyek országa, s a világ úgy teljes, ha mind együtt tudunk élni békében, egymás mellett.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4536 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x