Őrült sztárok és bolond nevű csemetéik
Címlap / Otthon / Őrült sztárok és bolond nevű csemetéik

Őrült sztárok és bolond nevű csemetéik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Ha a gyereked laza kis fazon, nem nevezheted el Rigaláncnak, s ha úgy érzed, hogy az Inkontinenciánál nincs fenségesebb női név, akkor szerencsére a Magyar Tudományos Akadémia megakadályozhat abban, hogy őrültséget művelj. Ám a világ boldogabbik végén, az USA-ban legalább akkora divat különleges neveket aggatni a gyerekekre, mint idehaza a romák között. 

Ahogy nálunk is csak addig menő a Dzsesszika, Dzsennifer és Ronaldinyó név, míg nem lesz belőle 4 másik a tőszomszédunkban, ugyanígy a sztárokat is vadul utánozzák a rajongók. Sajnos. Így aztán elképesztő nevek születnek sztár-körökben. Ráadásul a világsztárok imádnak büszkélkedni sarjaikkal, s azok fura neveivel szintén. Megihleti őket a gyermek születési ideje, körülményei, és persze tudjuk mind vad szerelemből fogant. Aztán ott vannak a hippi hagyományok, amikor is divat volt Star-nak (Csillag) vagy éppen Ocean-nak (Óceán) hívni a gyermeket. További jellegzetes jelenség, amikor valaki megismer egy misztikus esetleg ősi kultúrkört. Így lehet angol, francia, vagy éppen magyar gyereknek, kelta, wales-i, indiai, kínai, japán neve.

Eszményi lehet a Lakatos Manga, Tulipános Szaraszvatí vagy éppen a Kovács Gwydion, de ezzel a névvel a gyereknek élnie kell. A gyereket ha fel akarjuk ruházni a név erejével és előnyös tulajdonságával, akkor adjuk a kuriózumot második névként, becenévként, vagy hagyjuk meg ezeket a különböző kultúrkörökbe való beavatások idejére, amikor is az adott kultúra neveiből választhatunk, vagy kapunk egy szép nevet.

Vannak hangzás-mániás családok. Pl. minden gyermek neve ugyanazon betűvel kezdődik. 2 gyermek esetén vicces, 4-5 gyermeknél viszont kilóghat már valaki a sorból (Dóra, Detti, Diána, Déméter, Daniella, Dödölle) A Jolie-Pitt família szintén belehúzott a Maddox, Pax, Knox hármassal – úgy fest, az X generációt nevelik. Vagy esetleg X-men függők. A sor pedig vidáman folytatható! 


Aztán ott van Tom Cruise és Katie Holmes páros (ki tudja meddig), akik Surinak nevezték el csöppnyi utódukat, ami állítólag japánul annyit tesz, zsebtolvaj, de perzsául hercegnő, magyarul pedig az injekció gyermeknyelven (ejtsd: szuri), na ő nem lesz az ovistársaság nagy cimborája, az biztos.

Tudják, ki az a Honor Marie? Jessica Alba pici lánya, akinek érkezését oly megtisztelőnek érezték, hogy ő maga lett Megtisztelő.

HarmoNet tipp: Numeroszkóp: Egyéniségünk a nevünkben - próbáld ki! >>

Halle Berry
a csodás és okos színésznő sem érte be akármivel: Nahla Ariela méz-méh/korty-víz és Isten nőstényoroszlánja egyben, bizarr párosítás. Milla Jovovich gyermekét Evernek nevezte el, ami szó szerint valaha, vélhetőleg lemaradt az előtag, egy ilyen gyereknek minimum az örök élet járna (forever).

A hippi neveknél maradva: Hold Egyeség (Moon Unit) Frank Zappa gyermeke, Forest Whitaker az Oceannal maradt, de másik csemetéje az Igazság (True) névre hallgat. Sylvester Stallone a Bölcs Hold Vér (Sage Moon Blood) nevet kapta, ez már rendkívül spirituális.
Bruce Willis és Demi Moore párosa is igen pihent lehetett, amikor Tallulah, Scout, valamint Rumer jutott az eszükbe az anyakönyvezéskor. Rumer vállaltan gyűlöli nevét. Egy sztárcsemete, aki már képes felszólalni a gyerekek érdekében.Christina Aguilera Max Liron Bratmanje
, is egy hős batmanre hajaz, a Liron egyébként héber eredetű, jelentése: az én dalom.

HarmoNet tipp: Újabb hihetetlen névadás >>

Nicole Richie gyermeke a Harlow Winter
(azaz Tél – igazán barátságos) Kate Madden nevet kapta. Maria Cross gyerekei pedig az Eden és Savannah nevet kapták – magáért beszél, úti célnak ezek kiválóak.

David Duchovny pedig a snassz ellenpélda: Kydnek hívja gyermekét, a név a Siriuson talán valami egészen fenségeset jelent...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6010 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x