Neked is ömlik a ruha a szekrényedből? Pólóhajtogatás kreatívan...
Címlap / Otthon / Neked is ömlik a ruha a szekrényedből? Pólóhajtogatás kreatívan és könnyedén (Videóval!)

Neked is ömlik a ruha a szekrényedből? Pólóhajtogatás kreatívan és könnyedén (Videóval!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Régi következtetés, hogy akinek rend van lakásában, otthonában, környezetében, annak rend van a lelkében, az rendes ember, belül. A rend és tisztaság persze megjelenhet pusztán a felszínen, ott "ahol a papok táncolnak". Vannak emberek, akik rosszul érzik magukat ha nem áll minden pedánsan, mások viszont hajlamosak arra, hogy a rendet a dolgok eltüntetésének tudományaként fogják fel. 

Hát valahogy így vagyunk ezzel sokan. A kiömlés oka azonban nem feltétlenül a rendetlenség, hanem pusztán az is lehet, hogy képtelenek vagyunk rendben és egy stócban tárolni holmijainkat. Az egyik örök kihívás a póló, hosszú ujjú póló és pulóver esete. Ha könnyebbik módon, oldalazva hajtjuk össze, egészen gyűrött lehet mire elővássuk a szekrényből, ha viszont szépen tudjuk meghajtani akkor egy vasalás után, esetleg nélküle is viselhető. 

Ehhez fontos, hogy egy olyan szép szimmetrikus hajtást alkalmazzunk, ami felsők elülső, fent lévő részét hajtás nélkül, érintetlenül hagyja, és a meglévő hajtások is lehetőleg a ruhaujjra, a vállra, és legalább szimmetrikus módon kerüljenek. A szép hajtogatást nehéz elsajátítani – valljuk be még a legtöbb felnőtt sem képes szépen tárolni holmijait és szépen hajtogatni a pólókat. Irigykedve nézünk azokra a ritka kézügyességű egyénekre, akik mindent a levegőben egyetlen ujjmozdulattal hozzák létre.

Ügyes, okos emberek – vagy éppen unatkozó technikatanárok – erre a célra hozták létre a pólóhajtogatót, ami kivételesen nem egy márkás termék, hanem egy otthon 5 perc alatt összetákolható papírkütyü, ami segít abban is, hogy a gyermekek megtanulják szépen hajtogatni ruháikat.

HarmoNet tipp: Igényesség otthonodban. Az abroszod árulkodó jel, Rólad! >>

Nem kell más hozzá, mint egy szélesebb ragasztószalag, egy olló, és egy kartondoboz.
Lehet ez monitor, tv, porszívó doboz, de akár egy gyümölcsös karton is, amit a zöldségestől kértünk el.

Az alábbi videón a pólóhajtogató létrehozását csodálhatjátok meg, kicsi, egyszerű, kreatív okosság, mégis nagyon hasznos. Lapjára hajtogatva elfér a vasalódeszka mellett, vagy a szekrény tetején, ágyneműtartóban, stb.



A kartont a felvételen látható  módon négy részre szabdaljuk. Szükséges 2 keskenyebb 72 cm magas és egy szélesebb, de szintén 72 centiméter magas kartonfelület. Valamint egy kicsi, majdnem négyzet alakú hajtogató fül. A két keskeny ívet a pólók ujjának behajtására használhatjuk, egyfajta szárnyként működnek, a legkisebb felület pedig a póló nyakrészét hajtja vissza. Fontos persze a sorrend. Az egyes felületeket ragasztószalaggal tudjuk egymáshoz rögzíteni. Ha igazán tartósra szeretnéd, érdemes bevonnod nylon fóliával.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13332 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x