Bömböl a nézőtér! - Halász Judit Csiribiri című koncertfilmje...
hirdetés
Címlap / Otthon / Bömböl a nézőtér! - Halász Judit Csiribiri című koncertfilmje a mozikban

Bömböl a nézőtér! - Halász Judit Csiribiri című koncertfilmje a mozikban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

Könnyzacskókat bizsergető koncertfilm készült Halász Judit életművéről, hogy dalai azokhoz is eljussanak, akik nem tudnának elmenni a fellépésére. Halász Judit dalai nem csak gyerekekhez szólnak, hanem bizony a szülőkhöz, nagyszülőkhöz is, akik többsége ugyancsak a Csiribiri-csiribiri zabszalmán nőtt fel - Halász Judit tolmácsolásában. A rendhagyó film október 8-tól látható a mozikban. 

Formát bont e filmkoncertnek nevezett koncertfilm több tekintetben is. Először is megengedett (sőt, javasolt) közben énekelni, tapsolni, hangosan nevetni, vagy éppen sírni. Jóleső sírást váltanak ki ugyanis azok a professzionális vágások (sok vágások), melyek a nézők reakcióit mutatják. Halász Judit vezérgondolata a film miértjét illetően az volt, hogy láttatni szerette volna az emberekkel, amit ő lát minden koncerten a színpadról. Ezek csak másodpercek, a Csiribiri-film szépsége mégis ezekben a másodpercekben van.

Ha meggondoljuk, aki ma hazánkban él, szinte kivétel nélkül közvetlen kapcsolatban állt, vagy áll Halász Judit gyerekeknek szóló lemezeivel, hiszen aki egykor szülőként mutatta gyerekeinek, ma már nagyszülő, s együtt énekli a kedves slágereket unokáival, akik bizonyára fújják a Helikoffert, a Micimackót, a Sehallselát Dömötört, s ha születésnapja van, mindenkinek a közismert dallam ugrik be, miszerint boldog, boldog, boldog születésnapot!


Ami pedig a legtöbbet ér Halász Judit számaiban, hogy a Micimackót leszámítva magyar költők műveinek népszerűsítésére törekszik a legfogékonyabb korosztály, a gyerekek körében. A Csiribiri azonban nem kizárólag gyerekeknek szól: a hetvenes években még gyerek kisfiúk-kislányok ma bizony megkönnyezik a régi felvételeket, amit egykor szüleik ölében hallgattak, s vált (szinte) vérükké.

HarmoNet tipp: Jön a Csiribiri! - Elkészült a Halász Judit film >>

Ezt a filmet mindenkinek látnia kéne!
– nyilatkozta lelkesen Garas Dezső, aki szintén nem titkolta könnyeit az előadás alatt. Félreértés ne essék: ezek jól eső örömkönnyek. Általuk érezzük biztosítottnak gyerekeink szellemi fejlődését. Nem véletlen az a megannyi díj, elismerés, melyben Halász Judit részesült az évek folyamán.


Szintén a film mellett bont zászlót az a sok érdemes zenész, akik a művésznő dalait szerezték, illetve játsszák folyamatosan. Elsősorban Bródy János, aki megannyi dal szövegét és néhány zenéjét is írta, Szörényi Szabolcs, Tolcsvay László, sőt, Cipő is, aki már egy ifjabb generációhoz tartozik.

HarmoNet tipp: Csiribiri - Rózsa János új filmje >>

Halász Judit ma már nagymama. Férje Rózsa János, a film rendezője.
Fiuk, Tamás, kutatóvegyész, akinek gyermekei a tengerentúlon születtek. Most, hogy már úgy tűnik, itthon maradnak, élheti át Halász Judit igazán a nagymamaságot. 2005-ös nagylemeze (Hívd a nagymamát!), valószínűleg saját érzéseit is tükrözték. Ő, aki “mindenki nagymamája”, tulajdonképpen most készül szemtől szembe azonosulni ezzel a boldog szereppel.


A Csiribiri alapvetően a 2008-2009-es turné felvételeit tartalmazza, igaz, a művésznő hangsúlyozta, ő kizárólag meghívásoknak tesz eleget, koncertkörútja nincsen. Pár bevágás erejéig láthatjuk utazás közben, próbák alatt és vidéki helyszíneken a gyerekekkel találkozva. Meglepetésként két rajzfilm is készült, illetve egy hetvenes évek-beli felvétel is helyet kapott a válogatott klip parádéban. Az operatőr Ragályi Elemér volt.

Szöveg és képek:
ZKZ 
 
[ 7198 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x