Szexi, szúrós, csábító: Legyezőpálma - nem csak szingliknek...
Címlap / Otthon / Szexi, szúrós, csábító: Legyezőpálma - nem csak szingliknek

Szexi, szúrós, csábító: Legyezőpálma - nem csak szingliknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Október hónap meseszép szobanövénye a pálma, amely ilyenkor igazán ránk fér, hiszen a nyári, tengerparti hangulatot becsalogatja otthonunkba. Többféle méretű és megjelenésű szobanövény van, amelyek más és más hatást keltenek a lakásban. Egyik közülük a nagyszerű látványt nyújtó legyezőpálma (Livistona), ami igazán feldobja lakása hangulatát. Nem meglepő tehát, hogy ez lett októberben a Hónap szobanövénye. 

Tüskés csábító
Elbűvölő, csodálatos növény. Kontrasztos színei ámulatba ejtik a személőt. Első ránézésre úgy tűnik, mintha integetve maga felé csalogatna. Kinyújtott levélkezeivel a közelébe csábít. De vigyázat! Nem minden az, aminek látszik: levélnyele ugyanis tele van tüskékkel! Így tehát mindent a szemnek, semmit a kéznek!

Egzotikus hevület
A legyezőpálma valódi pálma: erős és mély zöld színű. Több faja van, amelyek Ausztráliában, Kínában, Kambodzsában, Vietnámban és a Fülöp-szigeteken élnek a természetben, a nagyobb fák koronájának óvó árnyékában. A lakásban alapvetően törpe pálmák, de idővel nagy méretűvé fejlődnek.

Legyezőpálma-variációk
A legyezőpálmák nem egyformák. Levelük alakja fajtól függően változó. Az ausztrál legyezőpálma (Livistona australis) levele erősebben szeldelt, míg például a kereklevelű legyezőpálmáé (Livistona rotundifolia), ami inkább ujjasan összetett levélhez hasonlít. A virágüzletek és kertészetek gyakran homokkal vagy kaviccsal feltöltött üvegedényben vagy kaspóban kínálják. Nincs is gond ezzel addig, amíg a belső cserép közege jól átereszti a vizet, és a növény egészségesnek, életerősnek látszik.

HarmoNet tipp: Szeptember hónap szobanövénye: a krizantém - hogyan használd fel otthon? >>

A legyezőpálma napfényes környezetben érzi jól magát, ám a közvetlen, erős napsugárzást nem tűri.
Legalább heti háromszori öntözést és kétheti mérséklet tápoldatozást igényel. A párásítást meghálálja, de ne vigye túlzásba. A tél közeledtével fokozatosan csökkentse az öntözővíz- és a tápoldatadagot. A legyezőpálma hosszú életű növény, így sokáig gyönyörködhet benne.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x