Tilos terhesen a mályvacukor!
Címlap / Otthon / Tilos terhesen a mályvacukor!

Tilos terhesen a mályvacukor!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Azok a várandós anyák, akik terhességük során nagy mennyiségű mályvacukrot fogyasztanak, hátrányosan befolyásolják gyermekeik intelligenciáját és viselkedését - mutatta ki egy tanulmány. 

A nyolc éves gyermekek között elvégzett vizsgálat szerint azon anyák gyermekei, akik terhességük alatt mályvacukrot fogyasztottak (amelyet édesgyökérből készítenek), a kognitív teszteken társaiknál rosszabb eredményt értek el. Körükben rosszabb volt a koncentrálási készség, gyakoribb a bomlasztó magatartásminta, mint a figyelemhiányos hiperaktív rendellenesség (ADHD).

Az édesgyökérben (és így a mályvacukorban is) megtalálható összetevő, a glicirrhizin rontja a méhlepény működését, ugyanis hatására stresszhormonok kerülnek át az anyából a magzatba. Ezen hormonok (glukokortikoidok) magas szintje befolyásolja az agy fejlődését, ami kapcsolatba hozható a gyermekek viselkedési rendellenességével.


Az American Journal of Epidemiology című újságban megjelent cikk terhességük alatt medvecukrot fogyasztó anyák nyolcéves gyermekeinek kognitív funkcióit vizsgálta, ezen belül a szókincset, a memóriát és a térben való orientációt tesztelték. A vizsgálatot a Helsinki Egyetem és az Edinburghi Egyetem kutatói végezték el Finnországban, ahol fiatal nők között általánosan elterjedt a medvecukor fogyasztása.

HarmoNet tipp: Baba és kedvenc egyszerre a házban >>

Az Edinburghi Egyetem Kardiovaszkuláris Központjának munkatársa, Jonathan Seckl professzor szerint kimutatták, hogy a kutatás fontossága, hogy a meg kell előzni a méhlepény stresszhormonnal történő behatását, hogy el lehessen kerülni annak hátrányos befolyását.
Azon nők esetén, akik hetente 500 mg glicirrhizinnél többet fogyasztottak – mely 100 g mályvacukornak felel meg – gyermekeik körében valószínűbb volt az alacsonyabb intelligenciaszint és a viselkedési problémák előfordulása. „A várandós anyáknak kerülniük kellene ezen édesség nagy mennyiségben történő fogyasztását" – nyilatkozta Katri Räikkönen professzor, a Helsinki Egyetem Pszichológiai Intézetének munkatársa.


Ezt követően a kutatócsoport a mályvacukor terhességi idő rövidülésére irányuló hatását vizsgálja. A méhlepény stresszhormonokat szűrő hatásának károsodását a szívbetegségekkel, az anyagcserezavarokkal és a viselkedési problémákkal is kapcsolatba hozták, mely rendellenességek a későbbi élet során jelennek meg.

Medipress

(Képek: piqs.de)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3927 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x