Hulladékból termelt vándorkiállítás - Pesten debütál...
Címlap / Otthon / Hulladékból termelt vándorkiállítás - Pesten debütál a kreatív szemét-tárlat!

Hulladékból termelt vándorkiállítás - Pesten debütál a kreatív szemét-tárlat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Már megtekinthető a "Tükörben a Világ" kiállítás. Az emberi természet és a fenntartható fejlődés témáját feldolgozó kiállításnak a Klebelsberg Kultúrkúria ad otthont. Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szervezésében létrejött kiállítás a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport kreatív ötletei alapján került megvalósításra. Célja, hogy rámutasson a fogyasztói szokásokra, és felhívja a figyelmet az ezekben rejlő veszélyforrásokra. 

A „Tükörben a Világ”  egy színes, kacskaringós vízió számtalan installációval és játékkal, melynek célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása, vagyis az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára. A látogatók számos környezettudatos viselkedési formával – mint például a komposztálás, a tudatos vásárlás vagy a szelektív hulladékgyűjtés – találkoznak a tárlat során, amelyekből kiválaszthatják, melyek követését tudják vállalni a jövőben környezetük védelme érdekében. 


A kiállítás magas színvonalú, oktatási célokat szolgáló komplex ismereti anyag, melynek fő üzenete, hogy a mára általánossá vált fogyasztói életforma nem tartható fenn tartósan a modern társadalmakban. Egy olyan új szemléletmód kialakítására van szükség, amely lehetővé teszi az emberi szükségletek mértéktelen fogyasztás nélküli kielégítését. Olyan jólét felépítésére van szükség, ami tiszteletben tartja a Föld ökológiai tartalékait. 


„A kiállítás egy felfedezőút, mely során a látogatók – amellett, hogy kitekintenek a világra – saját magukat pillanthatják meg a tükörben. A felfedezőút során az érdeklődők megnézhetik a Föld több országának ökológiai lábnyomát, kiszámolhatják, hogy reggelijük hány kilométert utazik a gyártástól a reggeliző asztalig, illetve kideríthetik, hány órát töltenek átlagosan tévézéssel naponta. Célunk, hogy az emberek felelősségteljes döntést hozva, változtassanak egyes életmódbeli szokásaikon, melyekkel hosszú távon hozzájárulhatnak környezetünk fenntarthatóságához.” – mondta Hartay Mihály, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ügyvezetője. 
 
HarmoNet tipp: Pohárcserével az éghajlatváltozás ellen >>

A kiállítást az ÖKO-Pack támogatásával a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport hozták létre.
A két szervezet 2006. óta tart interaktív foglalkozásokat a globalizáció témájában. Tevékenységük fő üzenete, hogy az ember nem csupán passzív megfigyelője a világ, így környezetünk történéseinek, hanem annak kreatív alakítója is. 


Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. már évek óta kiemelkedő tevékenységet folytat a környezettudatosság területén. A 2006 márciusában Budapesten debütált „Hulladékból Termék” vándorkiállítást 175.000-en látogatták meg azóta országszerte.

A nonprofit szervezet célja, hogy a „Tükörben a Világ” kiállítást is minél szélesebb körben ismerjék meg az országban, ezért Budapest mellett, az ország számos nagyvárosában is megtekinthető lesz majd. 

www.tukorbenavilag.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3988 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x