Tékozold el a szeretetet! Problémamegoldás felsőfokon!
Címlap / Otthon / Tékozold el a szeretetet! Problémamegoldás felsőfokon!

Tékozold el a szeretetet! Problémamegoldás felsőfokon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

Arra buzdítalak hát Téged, hogy tékozolj! Mindig, mindenhol, amikor és ahol csak lehet! Mert a szeretet ajándéka a boldogság, és ha egy szóval kellene kifejezni azt, hogy mire vágysz, biztos, hogy ez a szó lenne az. Mert, ha jól belegondolsz, nem a házat, nem a pénzt, nem a gazdagságot, nem magát az egészséget vágyod, hanem azt az érzést, amit ezek megléte jelent neked! Ha szeretsz, boldog leszel, ha boldog leszel, akkor megkaptad, amire vágytál. 

„A szeretet az egyetlen, ami a tékozlás útján gyarapszik”

A körülötted lévő világ tükrözi, hogy mi történik benned!
Gondolom, azt nem kell bizonygatnom, milyen csodálatos pozitív hatással van a szeretet érzése az életünkre, mindennapjainkra. Bizonyára tapasztaltad már, hogy mennyire meg tudnak változni körülményeink, élethelyzeteink, a körülöttünk lévő Világ akkor, ha érzelmeink a szeretet, a megnyugvás és a boldogság rezgését sugározzák az Univerzum felé. Amikor a szeretet érzése járja át lényünket, a dolgok is, amelyek velünk történnek, olyanok, amit szerethetünk, amitől boldogok lehetünk.

Hogyan lehet egy problémát megoldani, anélkül, hogy tudnánk mi az, mi okozza, vagy mi okozta? 
Erre való a Ho’oponopono, a problémamegoldó folyamat.
Mi jelenthet problémát?
Egy akadály, egy gát. Vagyis minden olyan helyzet, amiben nem ismerjük céljaink elérése érdekében a megvalósítás útját, amikor valami meggátol, megakadályoz abban, hogy vágyainkat valóra váltsuk. Ez azt jelenti, hogy testünk elektromos energia rendszerében egy negatív gondolat/emlék hatására elzáródik az elektromos áramlás, vagyis az energia útja. Felborul az energiaegyensúly, ami a negatív érzelmek közvetlen kiváltója. Ezeknek a negatív érzelmeknek a rezgéseit sugározza testünk az Univerzum felé, és ezeknek a rezgéseknek megfelelően kapjuk meg a választ, kézzelfogható bizonyítékként tapasztalatunkban. A probléma tehát azt jelenti, hogy vágyaink rezgései nincsenek összhangban, egyensúlyban lényünk rezgéseivel.

Egy probléma gyökere mindig egy konfliktus. Az ellentét, amely hatására megszületik a vágy, ami jelen lehet minden emberi érintkezésben, és ami mindig céljainkat, vágyainkat, vagy félelmeinket érinti. Tehát életünk része. Bátran kijelenthetjük, hogy konfliktus nélkül nincs is élet. Egy konfliktus mögött mindig valamilyen igényünk, szándékunk, vágyunk, érdekünk, szükségletünk, nézetünk szembenállása húzódik meg, és bármi, amit gondolunk, mondunk, vagy teszünk félreértelmezhető, és vitához vezethet.
Egy konfliktus, egy probléma megoldásának legjobb módja az együttműködés, az egyensúly, a harmónia helyreállítása, a vita rendezése.                                   

Egy probléma megoldásában két kérdés merül fel:

  1. Ki vagyok én?
  2. Ki a felelős?
Az értelem, vagyis a tudatos elme úgy gondolja, hogy a problémát az oldja meg, ha ellenőrizzük azt, hogy mi történik, és mit tapasztalunk. A kutatások szerint viszont a tudatos elme mindössze 2%-ban dolgozza fel az információkat.

Akkor ki a felelős?
A tudatalatti elme, ami elraktározza az információk 98%-át. 
Az életünk minden területén úgy viselkedünk, aszerint döntünk, érzünk, ahogyan a tudatalattink diktálja, ahogyan a benne elraktározódott emlékek újra és újra lejátszódnak, és ahogyan látjuk azokat. Annak a programnak megfelelően, ami az emlékek hatására a Tudatalatti Elmében létrejött. Csak nagyon ritkán hagyatkozunk az inspirációra. 
A probléma megoldásában döntő jelentőségű ennek felismerése.
A Tudatalatti mindent tud. Ő a raktár. Emlékeink tárháza, érzelmeink székhelye, amelyben minden emlék elraktározódott teremtésünktől kezdve. 

Mit is jelent ez? 
Azt, hogy ha az emberre úgy tekintünk, mint egy teljes egészre, ami testében szervekkel, aggyal és lélekkel egy egész, akkor tudomásul kell vennünk, hogy nem csak bizonyos testi vonásaink, hanem érzelmeink is öröklődnek. Bármilyen hihetetlennek tűnik is, de így van. Elég, ha csak arra gondolunk, hányszor mondjuk azt valakire, hogy „olyan konok, mint az apja”! Vagy „olyan vidám természetű, mint a nagyapja volt”, vagy „olyan megértő és jóságos, mint a dédikéje volt”, vagy „olyan félős mint az anyja”, és még sorolhatnám. Ezek a tulajdonságok mind az érzelmi beállítottságok megnyilvánulásai. A test valamilyen, gondolat, emlék hatására adott válaszreakciói, amelyek ismételten jelen voltak, vagy vannak, beprogramozódtak, elraktározódtak a tudatalattiban.

Ha nem sikerült ezeket a negatív programokat, a negatív energiákat problémamegoldással, konfliktusrendezéssel kitisztítani, döntően negatív, vagy más esetben pozitív energiaként nemzedékeken keresztül, vagy közvetlenül szüleinktől, átöröklődnek, és megnyilvánulnak a körülöttünk levő emberekkel, helyzetekkel, a körülöttünk levő világgal kapcsolatos gondolatainkban és viselkedésünkben. Bennünk vannak! Ezeket a történéseket mi tartjuk jelen  rezgéseinkben.

Ha ükapád valaha valakit mélyen megbántott, és emiatt egész életében bűnösnek érezte magát, vagy valaha valaki őt bántotta meg, és soha nem tudott megbocsátani magának, sem másnak vagy, ha szíve mélyén örökké ott lapult a rettegés, a félelem az aggodalom, és nem tudott az érzelmein felülkerekedni, ezért búskomorrá vált, bizony ez is Benned van, és a körülötted lévő világodban is megnyilvánul. Ezért tudnod kell, hogy TE NEM TEHETSZ RÓLA, nem vagy hibás mindezért, nem vádolhatod magad, és ugyanígy nem vádolhatsz soha, senkit egy helyzet, vagy körülmény kialakulása miatt. Nem tudhatod mi történt teremtésünktől kezdve! Ezt egyedül csak Isten tudja. Viszont tudnod kell, hogy a Te fejedben, a Te tudatalattidban játszódnak le újra és újra az emlékek! Benne tartod rezgéseidben a történéseket. A Vonzás Törvényének értelmében pedig mindig a belőled kisugárzó rezgéseknek megfelelően fogod megtapasztalni Világodat.

Mert:
A Mindenségnek egyetlen feladata van: egyensúlyban tartani az örökké mozgó energiát.

Részlet Győri Jutka: Ho’oponopono - Szeretet terápia kézikönyv című kötetéből.

(Képek: piqs.de)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x