5 tökös ötlet - design-tippek halloweenra
Címlap / Otthon / 5 tökös ötlet - design-tippek halloweenra

5 tökös ötlet - design-tippek halloweenra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Halloween vagy a holtak éjszakája minden évben csodálatos és érdekes ünnep. Ilyenkor, azt mondják, megnyílnak az átjárók a világok között. Ilyenkor hírnökök hozzák és viszik a lelkeket. Kik ez a hírnökök? A varjak. Kik a visszatértek? A rendezetlen ügyekkel rendelkezők, vagy akikhez túlságosan ragaszkodnak családtagjaik, s ezért eljönnek, hogy elnyerjék az elengedést. Az ezoterikusok szerint ekkor tényleg különös jelenségekben lehet részünk. Mikor láthatók szellemek és mikorra esik pontosan az ünnep? Hogyan lehet otthon igaz Halloween hangulat, ha partyt adnál?  

Halloweent október 31-én ünnepeljük. Folytatása a mindenszentek és a halottak napja. Ez a megbékélés, megnyugvás és természeti újév ünnepe, ami a halállal, az újnak való önátadással kezdődik. Halloweent vidám ünnepként nem egészen a kelta ünnepkörből, hanem az amerikai és angolszász, modern kultúrából hoztuk. A kelta kultúrkörben az ősökre emlékezés és egy szolid ünnep kerül előtérbe.

Halloween elveszette ebben ijesztő vagy inkább borongós, félelmetes voltát és játékossá vált. Igaz az is, hogy nehéz helyzeteket a legjobban játékkal, nevetéssel lehet feloldani. Halloween hagyománya, hogy töklámpást készítenek, mécseseket gyújtanak, szellemes történeteket mesélnek egymásnak az emberek. A gyerekek édességet, cukrot gyűjtenek a húsvéthoz hasonlóan. A felnőttek gyakran adnak halloween partyt, vagy vesznek részt speciális jelmezbálon. Ehhez összegyűjtöttünk nektek öt tökös ötletet és szuper party-tippeket.

5 tökös ötlet

1. Szellemes töklámpás

Az örök és kihagyhatatlan. Legalább egyszer az életben érdemes töklámpást készítened. A legjobb nagyméretű és gömbölyű tök, de a sima csúcsos sütőtökből is nagyon szépet lehet…, fontos, hogy állítva talpon maradó darabot válassz. Le kell vágni a sipkáját, a zöldjét, ki kell szedni belsejét, magját, akár húsát is, ami jó lehet sütőtökös ételekbe. Szemet, szájat, orrot kell készítened neki, a szem általában háromszög alakú és az orr is.  A fancsali vigyor jó, ha egyszerre vicces, aranyos és kicsit ijesztő is. Mécsest teszünk bele.2. Tökmécses

Azoknak, akik nem kapnak megfelelő tököt már, vagy esetleg kisebb a türelmük, kézügyességük és kevesebb az idejük, jó lehet a sima mécsestartó is. Vágd le a tök alját, kb. 6 cm magasságban,  kapard ki belsejét és állíts bele egy mécsest. Ha kreatív vagy a kalapjából ugyanezt megcsinálhatod, felfelé. Érdemes kicsit díszíteni a szegéjét, de e nélkül is tökéletes. A töklámpások egyik előnye, hogy finom az illata, mint a sütőbe rakott daraboknak.

3. Tökös olajlámpás

Valójában nem olaj, hanem ghílámpás. Mi az a ghí? A ghí a tisztított vaj, és ez a darab valóban nem működik ghí nélkül. Ezt viszont bármilyen bolti margarinból elkészítheted, ha hajlandó vagy egy órát rááldozni.

Fogj egy kocka margarint vagy egy bödönnyit, és kezd el lassú tűzön főzni, ha habzik, szedd le a habját, ismételd ezt addig, amíg a hab el nem fogy róla. Ez a ghí. A ghí egy tisztább méreg mentesebb vaj. Főzz ezzel, nagyon finom ételt kapsz! A lámpásodhoz egy hosszú sütőtökre van szükség és némi vattára, illetve esetleg egy kanócra. Gyúrj egy két cm-es labdácskát vattából majd egy lapos vattafelülettel vond be ezt . Gömb a gömbben. A külső vatta, ahol körbeveszi a belső gömböt, az illeszkedésnél, megcsúcsosítható sodorj ebből a részből egy kanócot.

Folyékony, de nem túl forró ghíbe ültesd ezt a labdacsot kb. fél percre.  Jól megszívja magát. A sütőtököt fektesd el és oldalirányban, vágd pontosan ketté. Szedd ki magját, belsejét és helyére ültetheted a vattalabdát. Nem fog felgyulladni, mert a tök nedvessége ezt megakadályozza. Ha hosszabban égő lámpást szeretnél a tök csúcsos részében vezethetsz egy kanócot is, ezt a labdacsba kell belegyúrnod a gombóc rész bevonásakor, vagyis illesztéskor. A kanóc elkezd égni majd a ghí táplálja. Ez hasonlít legjobban az ősi lámpástípusokhoz.

4. Tökös szellemes minták

A karácsonyi hófújóhoz hasonló módon nem csak karácsonyi mintákat, de szellem pofákat és tököt is kirajzolhatunk. Ehhez elég egy jó sablon. Nyomtasd ki, vágd ki ki, gondokodj inverzben! Ahol papír van, ott nem fog látszani a minta! Ragaszd fel egy csöpp cellux-al az ablakra mintádat és fújd körbe. A tökös minták mellett a legjobban fehérből a szellemarcok néznek ki. De lehet ez csontváz és koponya forma is. De vigyázz, legyen aranyos!
 
5. Tökös póló

Ha magadon viselnéd a tökös mintát a legegyszerűbb, ha két különböző színű pólót veszel egymásra. A legjobb, ha van egy piros, vörös, narancs vagy sárga felső, és alulra egy régi feketét áldozol az ügy érdekében. Rajzold ki egy tollal vagy fehér zsírkrétával a mintát, a póló belső felületére. Legyen szeme orra szája mindenképp, de, ha ügyes vagy, körben még a tökformát is jelezheted kivágással. A kirajzolt részeket vágd ki. Ahol a fekete póló lyukas, a töklámpáshoz hasonló effektusban fog látszani mellkasodon a tökfej. Cuki és szinte ingyen van!

Party-tippek

  1. A halloween party elengedhetetlen kelléke a desing. Cérnából, fekete fonalból pókhálókat szőhetsz, 8 ponton rögzítve a falhoz. Gézlapokból is megteremtheted ugyanezt, legyen szaggatott a géz, réginek tűnő.
  2. Gondoskodj mécsesekről.
  3. Tökökről, együtt is faraghatjátok, de simán is jó dísznek.
  4. Hangulatos zenéről.
  5. Spéci tökös ételekről, ebben a Nagyi konyhája segít majd neked!
  6. További szimbólumok: denevér, pókok, kripta, vámpír, drakula, fekete és vörös holmik, habzó üdítők, démoni arcok, fehér lepedő, boszorkányos kellékek, sipka és a jóskártya.
    +1 tipp felnőtteknek: Erre az estére vegyél egy igazán boszorkányos cuki holmit, pókhálós bugyit, harisnyát, szexi csúcsos kalapot, fekete darabokat. 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14015 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x