H1N1: a legkisebb gyerekeket is beoltják!
Címlap / Otthon / H1N1: a legkisebb gyerekeket is beoltják!

H1N1: a legkisebb gyerekeket is beoltják!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Három év alatti gyerekek Fluval-B-oltását engedélyezte az Országos Gyógyszerészeti Intézet: az influenza elleni vakcinát már az egészen kicsik is megkaphatják- jelentette be az egészségügyi miniszter. 

A fél év alattiakat leszámítva gyakorlatilag minden korosztály kaphat az Omninvest Kft. által forgalmazott oltóanyagból – így döntött hétfőn az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI), jelentette be hétfőn Székely Tamás egészségügyi miniszter.

A várandósok és babák számára készített, elölt kórokozókat tartalmazó vakcinatípust korábban a veszprémi kórház gyermekosztályán tesztelték – önként jelentkező családok gyermekein. A Magyar Rádió Online úgy tudja, a hetven beoltott kisgyerek között tízen voltak három év alattiak, az oltás pedig egyiküknél sem okozott számottevő mellékhatást – a legkomolyabb tünet levertség, illetve egy napos alacsony láz volt.

(Nem régiben még nem volt elfogdható kicsiknek az oltás, ma már e védelem elérhető. Uganakkor korábban több egészségügyi szolgáltató felvetette, mennyire megfelelő egy tíz gyermeken elvégzett teszt? - a szerk.)

A teljesen elölt vírust egyébként - szezonális influenzajárványok esetében – nem használják három év alattiak esetében, az erősebb mellékhatások kockázata és a tesztek vizsgálata miatt. Ezt a korosztályt inkább a split (hasított) típusú vírusvakcinával kezelik, melyek bizonyítottan beváltak – ám ezeket csak külföldi, nyugati gyártók forgalmazzák. Jelenleg már nem lehet beszerezni hasított típusú oltóanyagot, a nagy kereslet miatt – értesült a közrádió – azonban korábban lett volna rá mód; egy megkérdezett gyógyszerforgalmazó cég tudott volna ilyet beszerezni, ha erre időben kapnak megrendelést.

Medipress

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4634 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x