Valódi csokimacskák
Címlap / Otthon / Valódi csokimacskák

Valódi csokimacskák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A macskák között egy speciális színváltozat is létezik, talán kevesen ismerik. A szín neve olyan édes, mint a cicus maga. A csokoládé színű macskák egészen különlegesek. Minden szőrhosszúságban lelünk ilyen árnyalatú példányt. Néhányat bemutatunk közűlük.  

Csokoládé színű sziámi macska
sziámi 18 különböző színváltozata ismert, a csokoládéjegyű sziámi alapszíne elefántcsont, akromelániás jegyeik tejcsokoládébarnák, ugyanilyen színű az orrtükrük és a talppárnáik is. A szabványosításra 1949-ben került sor. A hason lévő sötét foltok hibának minősülnek, pontlevonással büntetik. A fóka- és csokoládészínű sziámik népszerűségi indexe az utóbbi időben rohamosan csökken, számuk ennek megfelelően egyre kevesebb.

A burmai macska is lehet csokoládé színű 
A FIFe szabvány jelenleg tíz változatot ismer. A csokoládészínű burmát champagne-nak is nevezik, szőre, orrtükre és talppárnái tejcsokoládé-színűek. A fejen lévő szőrök sötétebbek, a talppárnák fahéjszínűek. A kölykök majdnem fehéren születnek, a színeződés elsői jelei az orr körül és a mancsokon fedezhetőek fel először, ezért csak 6-8 hetes korban látszik a csokoládészín.

Perzsa macska csokiszínben
A kék szemszín és a rövid orr csak ritkán jelenik meg együttesen, holott éppen ez a két tulajdonság különösen jellemző és megkívánt. A csokoládészínű colourpoint alapszíne elefántcsontszín, ezen láthatók a csokoládészínű jegyek. Az orrtükör tejcsokoládé-, a talppárnák pedig fahéj- vagy csokoládészínűek. A lila jegyű perzsa szőrének alapszíne magnóliafehér, orrtükre és talppárnái levendula-rózsaszínűek.


Forrásunkban bőebben olvashattok a macskafajták színeirőlNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3102 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x