Miért nem járunk Budapesten kerékpárral?
Címlap / Otthon / Miért nem járunk Budapesten kerékpárral?

Miért nem járunk Budapesten kerékpárral?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Ma már részletes térképeket lehet kapni a kerékpárutakról. (Beszerezhetőek a kerékpárboltokban, szervizekben, térképboltokban). Ha mégis autók közé tévedünk, nem árt ha tudjuk, hogy ránk is vonatkoznak a kresz szabályai... 

A leggyakoribb kifogások arra, hogy miért nem járunk Budapesten kerékpárral:

Az autók között veszélyes kerékpározni!
Szmog van!
Mit csinálok, ha defektet kapok?
Átizzadva nem jó munkába menni!
Hová tegyem a kerékpárt?

Néhány hasznos tanács a városban kerékpározóknak:

Ma már részletes térképeket lehet kapni a kerékpárutakról. ( Beszerezhetőek a kerékpárboltokban, szervizekben, térképboltokban).Ha mégis autók közé tévedünk, nem árt ha tudjuk, hogy ránk is vonatkoznak a kresz szabályai. A kerékpárutakon is legyünk óvatosak. Ne felejtsük el, egy kerékpárosnak mindenre figyelnie kell! (pl. a kerékpár utak mellett parkoló autó kivágódó ajtajára, egy járdáról lefutó kutyára, sőt a nálunk kevésbé biztos tudású, de nyeregbe pattanó sorstársainkra is).

A szmogos helyeket valóban jó elkerülni, válasszunk akár kerülőutat is, a jobb levegő miatt. Ha szmogos szakaszon megyünk át, használjunk orr-száj maszkot (~ 300-5.000 Ft-ig).

Jó ha megtanulunk egy belsőt kicserélni. Ehhez nem kell több, mint egy jó pótgumi, egy pumpa, megfelelő villáskulcs, gumileszedő szerszám (~3.000 Ft) . Három féle szeleptípus létezik. Mielőtt pumpát veszünk, győződjünk meg arról, hogy a kerékpár szelepe és a pumpánk össze illenek-e? A belsőt otthon is meg tudjuk ragasztani, ehhez célszerű gumiragasztó készletet tartani. (~500 Ft)

Az izzadás ellen a megfelelő kerékpáros öltözet mellett célszerű kis törölközőt magunkkal vinni, amivel áttörölközhetünk a kerékpározás után. A kerékpáros ruhát munkahelyünkön átcserélhetjük munkaruhára.

Valóban nagy gond a munkahelyek nincsenek erre felkészülve! Az irodaházakban a portán, vagy valamelyik raktárhelyiségben, ha utána érdeklődünk, és szerencsénk van találni fogunk alkalmas helyet, ahol a lezárt kerékpárt tarthatjuk.

Néhány jó tanács a belső cseréjéhez:

a., emeljük le a kereket a vázról
b., nézzük meg kívülről nincs e tüske a külsőben. Ha igen, húzzuk ki, már nincs szükség rá.
c., a belsőből eresszük ki a levegőt, -ha még magától nem távozott volna- majd a gumileszedő szerszámmal a felni egyik oldalán pöndörítsük ki a külsőt. (Nem kell mindkét oldalon) A szabaddá vált oldalon kihúzzuk a lapos belsőt. Tapogassuk végig a külső gumi belső oldalát, hogy nem találunk-e belefúródott tüskét. (Ha ezt nem tesszük meg, lehet, hogy az ép belsőnkkel sem jutunk messzire). Általában egy csavarhúzó segítségével belülről visszanyomható a tüske.
d., az ép belsőt egy kissé fújjuk föl, hogy könnyen beigazítható legyen a külsőbe, és jól igazgassuk el, hogy sehol se türemkedjen ki. Ha ezzel elkészültünk a kerékleszedő segítségével visszabújtatjuk a külsőt a felni alá. Most már csak a kerék visszahelyezése és a pumpálás van hátra.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3216 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x