Gyerekjelmezek farsangra
Címlap / Otthon / Gyerekjelmezek farsangra

Gyerekjelmezek farsangra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Könnyen elkészülő, hagyományos és modern tippek szülőknek, nagyiknak, és pedagógusoknak a farsangi buli felejthetetlenné tételéhez! Cica, malacka, bohóc, tündérke, tehát amihez minden megvan odahaza!  

Könnyen elkészülő, hagyományos és modern tippek szülőknek, nagyiknak, és pedagógusoknak a farsangi buli felejthetetlenné tételéhez! Cica, malacka, bohóc, tündérke, tehát amihez minden megvan odahaza!


Cica
A cica jelmezhez adjunk a gyerekre fekete tornadreszt, vagy pólót, fekete harisnyát, vagy biciklis nadrágot: Lábára fekete tornapapucsot, kezére fekete ötujjas kesztyűt húzunk, ezekre alufóliával bevont hosszúkás karton-háromszögeket ragasztunk, karmoknak. Az arcát sminkelhetjük cicásra, vagy éppen készíthetünk neki álarcot is, ahogy az a képen látszik.

A füleket egy hajráfra applikáljuk, kartonból készíthetjük őket. A cica farka egy alaposan kitömött fekete nejlonharisnya, amit a nadrág fenekéhez öltünk.

Tündérke
A tündérke jelmezéhez egy fehér pólót „áldozunk”. Maradékos boltban függönymaradékot vásárolunk, azt csíkokra vágjuk, beráncoljuk és azt öltögetjük a pólóhoz. Ugyanígy egy szoknyácskához is. A tündér szárnyát – például a képen látható módon – drótra feszített nejlonharisnyából készítjük el, és a gyerek hátára erősítjük. Díszíthetjük flitterrel, vagy akár ezüst-csillám körömlakkal is. A körömlakkból juthat a függönydarabkákra is, akár a gyerek maga is díszítheti vele a jelmezét!

A tündér koronája nem fontos, hogy papír-alufólia változat legyen, akár egy drótból hajlított diadém is lehet, amit ezüstpapírral és gyöngyszemekkel teszünk különlegessé. A mama ékszerei közül pedig minden gyöngyös, ezüstös illik ehhez a kompozícióhoz. A varázspálca alufóliával bevont hurkapálca, végén alufólia csillaggal.

Röfi
A duci gyereknek ideális jelmez, ám ha éppen gilinyó a csemeténk, tömjük ki párnákkal. A röfi álarca rózsaszín kartonból készül, orrocskája egy rózsaszínű gyerekjoghurtos doboz, amit egy picit meglapítunk és két fekete pöttyöt festünk rá sötét színű körömlakkal, vagy feketére színezett hibajavító festékkel. A fülek alakja adja a malac jellegzetességét, erre vigyázzunk!

A malacnak rózsaszínű póló, rózsaszín harisnya vagy szoknyácska jár, aminek a fenekére drótból és rózsaszín krepp papírból farkincát erősítünk. A pólót és a harisnyát ki is tömhetjük. Malackánk kertésznadrágos sortot is viselhet, ha éppen fiú öltözik röfinek.


Bohóc

Hosszú bohócsipka, amit papírból készítünk el, rombusz-mintákat rajzolunk rájuk, és odaadjuk a gyereknek, hogy fesse ki. Ha kész összeragasztjuk és pompont rakunk a végébe (lehet krepp papírból is!) A bohóc felemás nadrágja, két nadrág összevarrásából készül, míg foltos pólója néhány ráöltött textilmaradék darabkából van. Orra kivágott és befestett pingponglabdából lehet, de bűvészboltban igazi bohóc-orrot is vehetünk mert ezzel a gyerek máskor is eljátszhat.

A piros hajat a sapka belsejébe ragasztjuk, piros krepp papírból. A nagy bohóc gallér is krepp papírból készülhet. A bohóc arcát sminktáskánkból ki tudjuk kenni! (keressünk hozzá mintát képekről!)

Jó barkácsolást, és jó szórakozást!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 97631 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x