A vízöntö kisgyermek
Címlap / Otthon / A vízöntö kisgyermek

A vízöntö kisgyermek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha kisgyermekünk erősen kapcsolódik a Vízöntő csillagjegyhez, akkor a legfeszítőbb probléma, amivel számolnunk kell, erőteljes makacssága lesz. Nem is érdemes vele "erőszakoskodnunk", hiszen személyisége annyira független, hogy úgyis csak a saját elképzelései felelnek meg neki. 

Ha kisgyermekünk erősen kapcsolódik a Vízöntő csillagjegyhez, akkor a legfeszítőbb probléma, amivel számolnunk kell, erőteljes makacssága lesz. Nem is érdemes vele „erőszakoskodnunk”, hiszen személyisége annyira független, hogy úgyis csak a saját elképzelései felelnek meg neki.

A kisgyermek jellemzői
Amikor még kisbaba nem nehéz Őt elszórakoztatnunk, szinte az is elég, ha egy érdekes és színes játékot akasztunk az ágyacskája fölé. Azonban már ebben az életkorban is megmutatkozik, hogy ha valami újdonság kelti fel a figyelmét, akkor addig nem nyugszik, amíg meg nem kaparintja magának. Amint megtanul felállni, szinte azonnal járni is kezd, s minden ismeretlen tárgy lenyűgözi. Különösen a konnektorok, vezetékek, világító testek érdeklik, így a szülők felelőssége nagyon nagy abban, hogy a lakást idejekorán biztonságossá tegyék. A legjobb talán a falba süllyeszteni minden lehetséges vezetéket. A konnektorokat pedig feltétlenül lássuk el gyermekek számára készült biztonsági szerkezettel. Néhány dolog, amely a fegyelemmel kapcsolatos, nagyon problémás lehet, s előfordulhat, hogy a kicsi csak azért nem tesz meg egy-egy dolgot, mert tudja, hogy mi nagyon szeretnénk. Például: nem hajlandó bilizni, mert eldöntötte, hogy Ő csak azért sem fog erre rászokni. Ilyen helyzetekben ne erőltessük, úgyis belátja idővel, hogy alkalmazkodnia kell másokhoz. Az esti lefekvés körül is hasonló „ceremóniák” alakulhatnak ki, s hosszabb időt vehet igényben, amíg sikerül Őt az ágyacskájába terelgetni. Időről időre lehetnek olyan korszakaink, amikor nagyon elszaporodnak a jelenetek a kicsinek köszönhetően, s gyakran nyilvános helyen kezd óriási hisztibe, csak azért, mert nem engedtünk meg neki valamit. Ilyenkor próbáljunk meg észérvekkel hatni rá, s igyekezzünk minél nyugodtabb helyre menni vele.

Hogyan segítsünk a gyermeknek
A kicsi természetes okossága hamar megnyilatkozik, s nagyon jó meglátásokról tesz tanúságot, s igen stílusos megjegyzései vannak. Csiszolgassuk képességeit, például tanítsunk neki jópofa mondókákat, versikéket. Nagy meglepetés érhet minket, amikor kicsi gyermekünk olyan éretten, s okosan beszélget velünk, mint egy felnőtt. Nagy örömét leli a társalgásban, s erre mindig szakítsunk időt, bármennyi munkánk is akad otthon. Gyermekünkről korán kiderül, hogy nagyon segítőkész kis ember. Örömmel vesz részt bármely munkánkban, elfoglaltságunkban.

Fontos momentumok
Arra figyeljünk oda, hogy önmaga számára nagyon sokszor szégyell segítséget kérni. Az iskolában nagyon sokszor kitűnő tanulók a Vízöntő érdekeltségű gyermekek. Egy dologra kell nagyon odafigyelni vele kapcsolatban: ha unatkozni kezd, - és sokszor unatkozik, mert igen jó képességű gyermek – akkor gyakran rosszasággal „jutalmazza” az unalmas óráért a tanárokat. Így megbélyegezhetik Őt az iskolában, „rossz” gyereknek titulálhatják, s ezzel kedvét szeghetik tanulmányai során.

A kamasz
A Vízöntő kamasz gyermek gyakran száll vitába tanáraival, s nyíltan közli velük meglátásait. Ezért általában nem is örvend közöttük nagy népszerűségnek. Őszintesége mögött az a hite rejlik, hogy az igazságot ki lehet, s ki kell mondani, hiszen joga van hozzá! Kamasz korában fontosak lesznek neki baráti kapcsolatai, s ezek a barátok gyakran elég furcsák, s a szülőkben gyanakvást kelthetnek, amiből sok konfliktus származhat. Az igazi szerelem általában viszonylag későn jelenik meg életében, s nem ugrik gyorsan fejest a házasságba. Végül és nem utolsósorban: azon se lepődjünk meg, ha egészen különös hivatást választ magának. Persze ebbe sem enged nekünk beleszólást!

Kunsay Melinda
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x