Játékok, sport a szabadban
Címlap / Otthon / Játékok, sport a szabadban

Játékok, sport a szabadban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Végre itt a jó idő, amikor már nem kell a szobában ücsörögni, ezért érdemes szót ejteni a szabadban űzhető játékokról és sportolási lehetőségekről.  

Mindannyiunk veleszületett igénye a mozgás. Minden egészséges kisgyerek szeret szaladgálni, fogócskázni, labdával játszani. A szabadban való testmozgásnak, legyen az akár egy kiadós séta, vagy kocogás, labdázás, bármi, számos jótékony hatása van a szervezetre és jókedvre is derít.A legnépszerűbb, mindenki által végezhető szabadtéri sport a kocogás, kerékpározás, és a kirándulás, túrázás. A legtöbb óvodában, iskolában lehetőség van úszásoktatás igénybevételére is.

A legkisebbek nagy kedvencei a két-, három- és négykerekű járgányok: biciklik, triciklik, motorok és kisautók. Ezek fontos szerepet játszanak a gyermek fejlődésében is, mivel fejlesztik a gyermek mozgás-koordinációját, ismereteit, amit a későbbiekben, a "valódi" közlekedésben eredményesen tud kamatoztatni. A biciklik, motorok és kisautók bevezetik a gyereket a közlekedés elemi szabályaiba, és életszerűen utánozhatja szüleit és környezetét.

Gyermekünket életkorának, valamint a környezet sajátosságainak megfelelően ismertessük meg minél többféle szabadidős sporttevékenységgel, pl. ping-pongozás (asztalitenisz), tollaslabda, tenisz, kézilabda, strand¬röplabda, görkorcsolya, gördeszka, labdarúgás, akár sziklamászás, barlangászás (persze csak bizonyos kortól), stb.

Hadd próbálja ki a gyermek, milyen az úszás, a foci, a tenisz, a kézilabda, kosárlabda, síelés, lovaglás, és a többi sport tevékenység, és választhassa ő meg, melyik az amit kedvvel és kitartással csinál!

A gyereknek lételeme lesz a mozgás, ha a család figyel rá, és kiskorától rendszeresen együtt mozognak, sportolnak. Később a szülő biztassa, segítse abban a sportban, amit választ, és szeret csinálni, így életformájává válhat a rendszeres testedzés.

Ezzel a szülők sokat tehetnek gyermekükért, és azért, hogy egészséges, jó tartású, életvidám felnőtté váljon.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11007 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x