November szobanövénye: kaktusz, ünnepi öltözetben
Címlap / Otthon / November szobanövénye: kaktusz, ünnepi öltözetben

November szobanövénye: kaktusz, ünnepi öltözetben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Csinos és nem szúr. Ugyanakkor elegáns, akár egy karácsonyfa. A hónap szobanövénye novemberben a karácsonyi kaktusz (Schlumbergera). A karácsony közeledtével egyre ünnepélyesebb ruhát ölt; a teljes növényt beborítják a színpompás, hófehér, rózsaszín és tűzpiros virágok. Ám akár a karácsony, ez is csak egy évben egyszer történik meg.  

Életerős hegyvidéki szépség


A karácsonyi kaktusz csodálatos megjelenésű, hálás, könnyen tartható szobanövény. Különleges hangulatot kölcsönöz a lakás bármely helyiségének.

Régies, nosztalgikus megjelenésű, a zöld levelek és a színes virágtömeg kontrasztja lenyűgöző. Brazília hegyvidéki területeiről származik, alapvetően hidegigényes növény. Betegsége, kártevője nem ismert.

A névadó
A karácsonyi kaktusz tudományos nevét Frederique Schlumberger francia kaktuszgyűjtőről kapta. Az első növényeket 1817-ben hozták be Brazíliából Angliába és Európa más országaiba. A karácsonyi kaktusz azóta is a szürke téli napok virágzó dísznövénye, színt és fényt visz a lakásba.


Hűséges és bőkezű
A karácsonyi kaktusz megkapó látványa mellett hűséges szobanövény: minden évben virágzik, és többféle színből választhatunk. Van közte fehér és piros változat Schlumbergera ’Zaraika’, valamint rózsaszín, például a ’Naomi’ és a ’Dark Eva’ fajta. A virágok száma a növény méretétől függ: minél nagyobb a növény, annál több virágbimbó fejlődik rajta.

Virágzás idején a karácsonyi kaktuszt helyezze fényes helyre, és rendszeresen, kis vízadagokkal öntözze. Heti egy alkalommal egy kevés tápoldatot is keverjen az öntözővízhez. A hosszú virágzási idő után pihentesse a növényt úgy, hogy csökkentse a vízadagot, és egyáltalán ne tápoldatozza. Nyáron havi egy alkalommal adjon csak vizet neki, és tartsa hűvös helyen, hogy a virágbimbók kialakulhassanak. Amikor a levélvégeken megjelentek az új rügyek, az egész folyamat kezdődik elölről.


Holland VirágirodaNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13469 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x