A Karácsony szobanövénye: Lovagcsillag
Címlap / Otthon / A Karácsony szobanövénye: Lovagcsillag

A Karácsony szobanövénye: Lovagcsillag

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

A hónap szobanövénye decemberben a lovagcsillag (Hippeastrum). Ez az érzéki szobanövény éppen az ünnepekben van szépsége teljében. Méltóságteljes méretével az ünnepi lakás méltó ékessége, igazai karácsonyi hangulatú növény. Eleven és elegáns, drámai hatású. Átkísér az újévbe. 

A várakozás gyönyöre
A lovagcsillag sokarcú szobanövény, amely mindig kellemes meglepetést okoz. Kis törődéssel a hagymából kinyúló dárdaszerű rügyből hatalmas, pajzsszerű virágok bontakoznak ki, piros, rózsaszín, fehéren csíkozott piros, illetve fehér színben. Lenyűgöző látvány!

Tündöklő csillag
A lovagcsillag egyszerű pompájával a szeretet és a barátság jelképe. Elbűvölő szirmai tekintélyt parancsolóak. Latin neve, Hippeastrum „lovagcsillagot” jelent, ami csillagszerű virágára utal. Ez a magyar neve is, bár nem igen használjuk. Helyette az amarillisz a közismertebb. Kellemes, fenséges látványt nyújt a nappaliban.Holland nemesítés

A legtöbb Hippeastrum-faj természetes élőhelye Közép- és Dél-Amerikában található. A jelenleg ismert fajtákat azonban Hollandiában nemesítették. Ilyen a tűzpiros ’Floris Hecker’, a narancsos tónusú ’Orange Sovereign’ és a sötétpiros ’Red Lion’.

A lovagcsillagot a hozzá méltó, feltűnő helyre tegye, ahol elegendő fény és meleg éri. A virágrügy kifejlődése idején rendszeresen öntözze és forgassa a cserepet, hogy egyenesen nőjön. Az elnyílt virágokat távolítsa el. Ne tegye huzatos helyre, mert azt egyáltalán nem tűri. A lovagcsillag tökéletes, ünnepélyes szobanövény. Kellemes karácsonyt és Boldog lovagcsillagot!

Holland Virágiroda
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x