Karácsonyra? Te vagy a legnagyobb ajándék!
Címlap / Otthon / Karácsonyra? Te vagy a legnagyobb ajándék!

Karácsonyra? Te vagy a legnagyobb ajándék!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Töprengtél már azon, kinek és mit veszel Karácsonyra? Minden megvan? A legfontosabb is? Képzeld, vannak, akik folyton mindent a legutolsó pillanatra hagynak, s aztán csak rohangálnak, össze-vissza kapkodnak - nem csoda, ha nem sikerül minden ajándékot megvenniük. De egészen biztos, hogy megvan? A legfontosabb is? A legnagyobb ajándékot nem felejtetted el? Nem? Hát csak ne legyél ebben olyan biztos. 

Nézzük pl. a gyerekeket, a Karácsony töretlenül lelkes rajongóit. Ajándékot veszel a gyerekednek? Nagyszerű. Biztosan örülne ennek is, meg annak is, meg amananak. Nem is olyan nagy valami a vásárlás, hiszen az interneten is lehet rendelni egy halom cuccot.
Persze azért ne feledd, milyen praktikus a pénz! Nagyobb gyerekeknek adhatsz pénzt is. Még mindig jobb pénzt adni, mint egy olyan pulcsit, amit úgyse venne fel soha. Vagy feltöltheted a mobilját.

Pénz vagy ajándék. Sokszor pénz ÉS ajándék. Ha az egyik kisebb, a másik nagyobb. És hát akkor ott van még a szeretet. Csak a tiszta szeretetben átadott ajándékok okozhatnak igazi örömöt, tehát nem feledkezhetünk meg róla.


Bár a Karácsony a szeretet ünnepe, ha jobban belegondolunk, a gyerekünket nem csak a három napos ünnep alatt szeretjük, hanem gyakorta előtte is, sőt, még azután is. És mivel egész évben nagyon szeretjük, ezért Karácsonykor nem tudjuk őt még sokkal jobban szeretni, mert ennél jobban már úgysem lehet szeretni. Szóval mégiscsak kell az az ajándék.
Játék. Könyv. Film. Legó. Harry Potter. Walt Disney.

Ezeknek aztán a gyerekek nagyon örülnek - vagy nem is annyira nagyon, mert nem is olyan érdekes, s pár nap után elfelejtik. Ráadásul az ajándékok egy csomószor kisebb vagyonba kerülnek.

Ezt lehet ügyesen csinálni, nem túlzásba vinni, kézzel készíteni ajándékot, és hasonlók, de akármilyen jól találod is ki az ajándékot, sosem érhetsz a saját magad nyomába. A legnagyobb ajándék ugyanis Te magad vagy.

Beszélhetnénk az időről is, hogy az milyen fontos, de mivel az idődet is Te magad töltöd ki, ezért nem adhatsz a gyerekednek nagyobb ajándékot, mint saját magadat. Hogyan? Töltsd velük az egész napot! Tölts el velük több egész napot!

Tudom, tudom, nem lehet, mert főzni kell, meg vásárolni, meg csomagolni, meg mosogatni, meg, jönni fognak a Pityuék is, meg meg, meg....

Meg kellene tanulnod nemet mondani. Mondj nemet a főzésnek, a takarításnak, a bevásárlásnak, meg a Pityuéknak is. Töltsd az idődet a gyerekeiddel! És ne a tévé előtt lógassátok a lábatokat egész nap! Annak nem túl sok értelme volna, ha a filmek és tévé virtuális világa beszippantana Téged gyerekestűl-fenekestűl.
Csináljatok valamit! Beszélgessetek! Játsszatok! Ha nem bírod ki sütés-főzés nélkül, akkor süssetek-főzzetek együtt! Menjetek el sétálni, utazzatok el együtt egy hétre, rendeljetek pizzát, süssetek almát, hógolyózzatok, szánkózzatok - érezzétek magatokat jól, és érezzétek magatokat együtt!

Szeretet ide vagy oda, a Karácsonyban nem az "adni" a lényeg, hanem az "együtt". Egy műanyag játékot néha egy hét alatt el is felejtenek a gyerekek, ha azonban magadat adod Karácsonyra, talán még az unokáiknak is ezekről az együtt töltött napokról fognak beszélni.

Szűcs Tibor

Képek:
Mother and child doing Christmas baking © Sean Prior - Fotolia.com
smile baby boy with hood © Pavel Losevsky - Fotolia.com
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4217 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x