Energiavámpírok - egy fürdőzés margójára
Címlap / Otthon / Energiavámpírok - egy fürdőzés margójára

Energiavámpírok - egy fürdőzés margójára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Ismerős mindenki számára az a szó, hogy energiavámpír? Ő az, aki nem kérdez vissza a beszélgetésben, csak magát helyezi előtérbe. Számára egy a fontos Ő saját maga, és senki más. A társaságában teljesen kimerültnek érezzük magunkat, ha tehetjük elkerüljük. De mi van akkor, ha a családunk egy tagja kezdi megközelíteni ezt a fogalmat? 

Egy történet, a család energiavámpírjának ideiglenes kiiktatásáról
Mindenki megnyugodhat, semmi leszámolás, csak egy kedves egyszerű kérdés hangzott el jókor és jó helyen.

Középkorú házaspár nyaral hazánk egyik csodaszép fürdőhelyén. Már az is csoda, hogy tinédzser korú gyermekük velük utazik, és ha arról számolnánk be, hogy a gyermek még élvezi is a nyaralást az maga lenne a csoda! Csak egy valaki nem él a lehetőséggel, és mindent megtesz, hogy a figyelem állandóan rá terelődjön.

A férj, akinek lehetősége lenne végre fáradt tagjait kiáztatni a gyógyvízben, panaszkodik. A panasz cunami nem akar befejeződni, tart egy egész héten keresztül. Ő sajnos egy igazi energiavámpír. A család maradék tagjai kérték, pátyolgatták, veszekedtek vele, semmi sem használt.

Míg egyszer csak a feleség beletörődve, hogy férjének semmi sem jó a következővel állt elő:
„Ó drágám, én megértelek, tudod mit? Jövőre más lesz a helyzet! Nekünk „Bencével” nagyon tetszik itt. A barátnőmmel és a nagyfiával közösen eljövünk négyesben, te nyugodtan maradj otthon, semmi baj.” Majd csönd. És megtört a jég!

„Én azt nem mondtam, hogy otthon szeretnék maradni!” szólt meglepve a férj. Majd adott egy nap pihenőt a családjának.

Tanulság

Az energiavámpírok panaszáradatának megállításához egy jól irányzott kizökkentés garantált siker. Kizökkentésnek hívunk minden olyan helyzetet, kommunikációs stratégiát, mely az beszélgetés fonalát hatékonyan megtöri. Célja egy új nézőpont felkínálása vagy a beszélgetés más irányba terelése.

Ezt érdemes lágyan, az ő világához csatlakozva megtenni, és ha nem sikerült tovább próbálkozni.


Miért jó leállítani az energiavámpírokat?

Mert megkíméljük magunkat a saját belső, és a külső konfliktus helyzetektől. Az energiavámpírok észre sem veszik, hogy emésztik az energiánkat, ezért jó, ha egy új nézőpont felkínálásával segítünk számára is megvilágítani a helyzetet. 

Ha sikerült nyugodtan veregessük meg a vállunkat, jó munkát végeztünk!

Egy zseniális példa az energiavámpírok átalakítására
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika. Több oldalról is tanulságos gyermekmese, felnőtteknek szóló tanulsággal. Benne főhőseink Szegény Dzsoni és Árnika találkoznak Rézbányai Győzővel.

Rézbányai Győző, az aki mindenen megsértődik, és emiatt elkerülik az emberek. Dzsoni most rajta sértődik meg, ez kilendíti őt a megszokott viselkedéséből és Rézbányai Győző megváltozik. Érdemes elolvasni, és felolvasni, ha jónak látjuk!

Hogyan lehet kizökkenteni a panaszáradattal rohamozó családtagot, embertársunkat?

A kommunikációs helyzetben valami szokatlant és vagy váratlant kell előidézni, ami meglepi az illetőt. Ennek az egyik leghasznosabb módja a viselkedésének a tükrözése. Amennyiben ez átmegy egy kölcsönös panaszáradatba, akkor érdemes a tétet növelni. Bevonni a valóság határát súroló, vagy túllépő eseményekkel. „A szegény kutyánkat elragadta a hétfejű sárkány, és képzeld meg se tudott nyikkanni!” A hatás garantált.

Ha az illetőnek a panaszáramlat mellett kevés a humorérzéke, és agresszív hajlamai vannak, akkor érdemes a humor eszközét szerényen adagolni.


A panaszáramlatok megállíthatóak. Az energiavámpír típusú személy viselkedése az irányunkban megváltozik. Tudni fogja, hogy résen vagyunk, és ezentúl a saját energiáival kell gazdálkodnia a miénk helyett.

A gyermek állandóan panaszkodik

Vajon mi lehet a gyermek célja azzal, ha állandóan panaszkodik? Talán így szeretné megkapni a figyelmet? Kevés szülő bírja ezt hosszútávon.

A szorongás nagyon gyakran összefügg a panaszkodással. Érdemes utánajárni és felderíteni az okokat! Keressük meg együtt a panaszáradat, negatív gondolkodás okát és változtassunk rajta!

A szorongásról, annak mélyebb okairól itt tájékozódhat bővebben >>

Képek:
piqs.de: Janosch01 - Geheimnisvolle Sie 2
piqs.de: Mo Riza - Red Shoes & Walking Bags
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5672 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x