Gyermekfóbiák kezelése - félelmek csökkentése kamaszoknál...
Címlap / Otthon / Gyermekfóbiák kezelése - félelmek csökkentése kamaszoknál

Gyermekfóbiák kezelése - félelmek csökkentése kamaszoknál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Fóbiák, szorongás, félelem valamitől - sajnos egyre gyakrabban előforduló jelenségek gyermekek és tinik esetében. Viszont a jó hír az, hogy van gyors és eredményes terápia. 

A gyermekkori fóbiák felnőttkori állandó szorongáshoz vezetnek
Egy svéd kutató szerint azok a gyermekek, akiket nem kezelnek a fóbiákat illetően, nagy valószínűséggel szorongásos betegségekkel fognak küzdeni felnőttkorukban. Ezért hangsúlyozza az eredményes gyógykezelés fontosságát. Tapasztalata szerint már egy alkalom is sikeres lehet különböző típusú fóbiák esetében.

Gyermekeknél fellépő fóbiák kezelésének kutatása
A svéd szakember kutatása Stockholmban és az amerikai Virginiában zajlott gyermekek és tizenévesek körében, sokféle fóbia egyalkalmas kezelését vizsgálta, mely három órán keresztül tartott.

A kutatás az mutatta, hogy a kezelésen önkéntesen résztvevő gyermekek 55%-a sikeresen megszabadult félelmeitől.Az egy alkalmas kezelés lényege

A kezelést természetesen egy szakképzett terapeuta vezeti. Szerencsére nem kerül sok pénzbe (igaz, némely pszichológus tarifája borsos lehet). A hagyományos gyógyszeres kezeléssel ellentétben ennek a módszernek nincsenek káros mellékhatásai. Emellett nem kapcsolódik egy specifikus kultúrához, így nincs szükség változtatásokra ahhoz, hogy bármelyik országban vagy régióban alkalmazni lehessen.

Maga a kezelés abból  áll, hogy a gyermek lassan félelmének tárgyához közeledik. Egy biztonságos, szabályozott környezet segít csökkenteni a félelemérzetet. A terapeuta kapcsolatba lép a fóbia tárgyával, és a gyermeket is erre ösztönzi.

A módszer mögött az az elmélet áll, hogy ilyen körülmények között a gyermek egyre kevesebb félelmet és szorongást érez, mert megtapasztalja, hogy amit feltételez, nem történik meg. Ahhoz, hogy a félelem valóban csökkenjen vagy megszűnjön, viszonylag hosszú időt kell eltölteni a félelem tárgyával.

Az egyalkalmas kezelés hatások felnőttek esetében is
Reuterskiöld szerint bizonyított, hogy a felnőttek körében is működik a módszer. Egy évvel a kezelés után is érezhető pozitív hatása megfigyelései szerint. Semmi nem zárja ki, hogy a gyermekek esetében is igaz legyen ez a tapasztalat, mely feltételezést egy újabb kutatás által szeretne igazolni.

Dékány Márta

Kép:
piqs.de: Marcel Souché - Kinderchor
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5550 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x