Baba a napon
Címlap / Otthon / Baba a napon

Baba a napon

Forrás: Babaszoba
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-22

Strandolunk, napozunk. Közismert a napfény jótékony hatása a szervezetre. Erősíti a csontokat, egyes bőrbetegségeket gyógyít, védetté teszi a szervezetet, és megtelünk tőle energiával.  

Ne feledjük: a jóból is megárt a sok. A szervezet egyik védővonala a sugarakkal szemben a bőr szarurétege, ami gyermekkorban vékonyabb, sérülékenyebb, könnyebben kiszáradhat, mint felnőttkorban. A tartós károsodás, a bőrrák elkerülése érdekében érdemes néhány dologra még idejében figyelmet fordítanunk.

A hosszú várakozás után fokozatosan kell hozzászoknunk az egyre erősödő napfényhez, de főleg gyermekeinket kell megóvnunk a hirtelen túl sok napfénytől. A leégéshez vagy a napszúráshoz nekik 10-20 perc is elég, főleg, ha világos bőrűek vagy világos hajúak.

Szabadban való tartózkodásra a legalkalmasabbak a kora délelőtti órák, kb. 11 óráig és a délután 15 óra utáni része, amikor a nap már nem éget. A kicsik ruházata legyen bő, szellős, pamut alapanyagú és lehetőleg fehér, ami vissza is ver valamennyit a sugarakból. Elengedhetetlen a könnyű sapka, kis kalap vagy ha van, napernyő. A legkisebbekkel így is érdemes az árnyékosabb részeket választani, hiszen az ő bőrük a legérzékenyebb.

Ma már bőséges a kínálat napozószerekből, naptejekből, de akármilyen körültekintően vásároltunk is, semmit nem fog érni, ha nem kenjük fel időben, azaz 20-30 perccel indulás előtt. Ennyi időre van szükség ahhoz, hogy felszívódjon és kifejtse hatását.

Gyermekeknek célszerű a magas faktorszámú készítményeket választani, a 15-ös faktorszám felettiek már a káros sugarak 90%-át kiszűrik. Fontos a napozás utáni hidratálás is, így a bőr nem fog viszketni, égni, kiszáradni, és a gyerekek jó közérzete, nyugodt alvásuk lesz a jutalmunk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2232 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x