Akupunktúrával a terhességi depresszió ellen
Címlap / Otthon / Akupunktúrával a terhességi depresszió ellen

Akupunktúrával a terhességi depresszió ellen

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Az Obstetrics and Gynecology c. folyóiratban megjelent cikk szerint a depresszió-specifikus akupunktúra 20%-kal hatékonyabb a hagyományos akupunktúránál, illetve a masszázsnál. Eredményeink biztatóak - mondja Rachel Manber, a Stanford Egyetem professzora, hozzátéve, hogy az akupunktúrás protokollt külön erre a kísérletre tervezték. 

Dr. Shari Lusskin, a New York Egyetem pszichiátria professzora is pozitívan nyilatkozott eddigi tapasztatalataikról: "Nagyszerű, hogy az alternatív orvoslás egyre inkább kezd a hagyományos medicina részévé válni, vizsgálatainkat azonban szükséges nagyobb esetszám mellett is megismételni, hogy biztosak lehessünk eredményeinkben. Természetesen az akupunktúra nem helyettesítheti a hagyományos terápiát."

Az állapotos nők közel 20 százaléka szenved depressziótól. Az állandó szomorúság, reménytelenség-érzés, szorongás és a jövendő anyaságtól való félelem általában 2 hétnél hosszabb ideig tart. Sok leendő édesanya ódzkodik a gyógyszerszedéstől, ilyenkor lehetőség van pszichoterápiára.


Manber és csoportja 150, major depresszióval diagnosztizált, 12-30. hét közötti terhes nőt vizsgált 8 héten át: 52 nő esetében depresszió-specifikus akupunktúrát, 49 páciensnél hagyományos akupunktúrát alkalmaztak, a harmadik csoport pedig masszázsban részesült.Eredményeik szerint a speciális akupunktúra alkalmazásakor mintegy 50 százalékos tünetcsökkenés volt észlelhető.

"Az általunk fejlesztett protokoll hatásos, ám ez nem jelenti, hogy az akupunktúra önmagában elégséges kezelés a terhességi depresszió során" – mondja dr. Laskin. A lényeg, hogy páciens és orvos közösen döntsenek az egyénre szabott kezelésről.

Medipress

Kép:
piqs.de: helmutli - Glück
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6090 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x