Kirohadt a szerelem páfrány? 10 tipp az újraélesztéshez
Címlap / Otthon / Kirohadt a szerelem páfrány? 10 tipp az újraélesztéshez

Kirohadt a szerelem páfrány? 10 tipp az újraélesztéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Gaz, kóró, csalán - viccelődünk vele. Lehet, hogy cserepes rózsa, lehet egy konyhai bazsalikom vagy futóka, mégis összességében csak így becézzük az ilyesmit: szerelem páfrány. Mert ez Tőle van! Ha haldoklik a virág, haldoklik a kapcsolat is? Növénymentés mesterfokon, avagy a szerelem páfrány intubálása, a Nőnap után, szabadon. 

Szerelmi szimbólum
Nincs cikibb, mint mikor a kedvestől, akár férfitól vagy nőtől kapott szép növény huny ki. Bármitől előfordulhat. Lehet, hogy a növény eleve beteg volt, mert a földje rossz volt, mert beteg növénnyel lakott egy helységben az üzletben, vagy mert éppen csak a tél és a fény hiánya tett be neki. Az is lehet, hogy túl sok vizet kapott de az is előfodulhat – és ez a gyakoribb, hogy kegyetlenül kiszáradt. Mire lekókadt, jelezve a vízhiányát már búcsút inthettél szegénynek. Kezedbe veszed, és látod, hogy kérlelhetetlenül halott.


Nem csak páfrány sérülhet meg, bár az kétségkívül az egyik legérzékenyebb fajta. Feladhatja bármely kaktusz, virágos növény, de még a sima fényigényes, zöldlevelű futónövények is, melyek egyébként, jó esetben, a lakás bármely részében elvegetálnak évekig. Érzékeny például a kis, cserepes borostyán is, de az utóbbi években a húsos levelű, szépen virágzó korallvirágok is hamarabb feladják.

Van esély megmenteni?
Aztán jön a dilemma: Kidobjam vagy ne dobjam? Mégis csak különös darab. Főként, ha a kedves a szerelmet jelképező növénynek nevezi ki. Gondoskodni kell róla, gondolni kell rá. Óvni kell, épp úgy, ahogy a kapcsolatot. Aztán persze, kis belátással, ha a szegény növény végleg feladaja, nem szabad megsértődnünk ezen. Nem kell a párod hibáztatni. Elgondolkodtató persze, hogy talán a kapcsolat is kiszáradóban vagy kihaló félben van, esetleg túl sokat „öntöztük”, egy csepp időt és szabadságot, levegőt sem hagytunk társunknak.


Ha nagyon erősen szimbólumkáént fogjuk el a növényt megpróbálhatjuk megtartani, akkor is, ha már végképp vége van… 10 tipp, hogyan renováld a kedvenc növényed.
Persze, jobb helyeken időre megy, mielőtt a kedves hazaér!
Lássuk!
 1. Öntözés okosan: Ha kiszáradásról van szó. Akkor meg kell öntözni a növényt. Csak, hogy egy halott növény nem fogja a két szép szemedért felszívni a locsoló levet. Kedvesen tocsog majd benne élettelenül. Lassan öntözzünk. Az első 2 órában fél óránként egy picit. Mini növényre egy kupak vizet, közepes cserepesre egy felesnyit, egy óriás dézsásra egy dl-t önthetsz. Fél óránként leghamarabb!
  A következő fázisban 2 óránként az előző víznek kétszeresét, ha úgy látod, háromszorosát kaphatja. A növény 8-10 óra alatt felélénkül.
 2. Ha az első öntözésektől levelei, virágai nem kezdenek el élénkülni, nagyobb a baj. Vedd ki cserepéből és verd le földjét a gyökérről. Hideg kamilla főzetébe áztad 3 órára. Ha élénkülni kezd, friss földbe ültesd és óránként kevés vízzel öntözd tovább.
 3. Ha éppen kirohadt, nehezebb az ügy. Ötsd le róla a vizes, lucskos földet. Hagyd gyökerét szabadon fél órát, majd nyirkos, de nem vizes földbe próbáld meg ismét beültetni. Ha kirohadáskor leszakadt gyökere újra kell gyökereztetni. Vagy engedi a növény, vagy nem.
 4. Ha a szálas, nőnapra kapott virág adta fel túl hamar: Cseréld le vizét. Szárából víz alatt a mosdóban vágj vissza néhány centit, ferdén. A vizébe egy csöpp cukrot is tehetsz.
 5. Ha a növény foltos, beteg, akkor vírus vagy baktérium támadta meg. Nem sok esélye van, de tehetsz egy próbát. Morzsold le a földjét. A virág leveleit és virágos hajtásait mosd le víz alatt. A foltos beteg részeket szedd le, a szárazzá váló köralakú lukakat is szedd ki a levelekből. A halvány zöld beteg részeket kevés citromlével bekenheted (CSAK valódi citromból!). Végül új földdel, ÚJ cserépbe ültesd! A biztonság kedvéért különítsd el a többiektől.
 6. Ha a növény kiszáradt: Sok száraz levelét és virágát vágd le egy ollóval. Hiába lesz így kopasztott, meg kell tenned. A halódó hajtásoktól is búcsúzz el, majd lesz másik. A régi kitikkadt ifjak elveszik az erőt az anyanövénytől.
 7. Ha ásványi anyag hiánya van. Úgy ásványi oldatot adj a locsolóvízhez. Száradó növénynél azonban az előírt adag fele éppen elég növényednek. A legjobb első körben azonban az, ha szénsavmentes ásványvízzel locsolod, hetente egyszer! A több locsolás lehet állott csapvíz is.
 8. Ha végképp vége, a régi növény egy kis részét próbáld meg gyökereztetni és új növényt nevelni belőle.
 9. A növény gondozásához vízen kívül szeretetre is szükség van, ha hiszed, ha nem. Próbáld ki!
 10. A locsolóvíz sose legyen vad hideg, klóros csapvíz. A locsolásra szánt víz akár egy napig is állhat az öntözőben mielőtt felhasználod.

Képek:
piqs.de: Eden Keller - Dead Love
piqs.de: EXIFER - : Leichtes Modd. von Exifers Sternspucker -Ein Nachglühen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13933 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x