Hogyan babráljunk ki magunkkal márciusban?
Címlap / Otthon / Hogyan babráljunk ki magunkkal márciusban?

Hogyan babráljunk ki magunkkal márciusban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-31

Létezik ugyebár az általános megfelelési kényszer, valamint a szezonális önsorsrontás, amelynek az egyik kiemelt időszaka Karácsony előtt van, a másik pedig most. Így húsvét körül. (Nagyapám erre biztos azt mondaná: A Krisztusát - és igaza is lenne!)  

Mivel egyrészt kezd sütni a Nap, olvad a hó, csicseregnek a madarak és a hormonok, tehát minden aktivitásra hív, másrészt ilyenkor a legalacsonyabb az energiaszintünk, vitamintartalékaink alján járunk: ezt hívják "tavaszi fáradtságnak".

A totális tavaszi önkinyuvasztás az alábbi tételekből szokott kialakulni:
  1. Adóbevallás, egyszázalék-nyilatkozat leadás édes kínjai. 
  2. Lemosópermetezés, tavalyi avar gereblyézés a telken, vetemény előkészítő munkálatok, az év első vízhólyagjainak beszerzése. (Ilyenkor kerül elő az összes egérkár, törött ásónyél, beszáradt kerítésfesték.) Ja, és jelentkezzen, akinél a tavaszi „indítsuk el a vizet a nyaralóban/horgászházban/kisviskóban” még sose járt a télen mégiscsak szétfagyott vízvezetékek miatti árvízzel!
  3. Húsvét, ami kezd hasonlóvá válni a Karácsonyhoz. Nyuszika, kiscsibe, kiskacsa, pláza, hisztisgyerek, depresszió, haláltusa.
  4. A tavaszi hadjárat. Ez nem más, mint a telkes jobbágyok zarándoklata a kertészeti vásárokra, fűnyírógép-akciókra, zsákosföldért, olyan vetőmagos zacskókért, amelyekre efféle szöveg van írva: „csávázott borsócsalád”.Óraállítás:
akárhogy is, megzavarja a napi ritmust az, hogy egy órával korábban kell felkelni.

Tavaszi ruhatár előásása, netán rekonstruálása a szekrény aljában található leletekből.

Ilyenkor látszanak a tél folyamán felhalmozódott pókhálók. Tehát a bűntudat-motiválta tavaszi nagytakarítás ideje is eljött.

Férfiaknál: garázs és szerszámoskamra kipakolása, nagy büdös tűz rakása a garázsok mögötti senkiföldjén, jobb esetben össz-szomszédi pálinkázással, rosszabb esetben feljelentéssel színesítve. És, persze mindezek mellett ott az általános napi munkavégzés, háztartás, miegyéb.

Pedig a régiek nagyon bölcsek voltak, amikor ezt az időszakot a böjtnek jelölték ki. Itt nem a koplalás, hanem a visszavonulás, pihenés, felkészülés a lényeg. A felébredő magok sem robbannak ki a földből azonnal, ahogy elvetették őket, hanem hetek lassú munkájával kelnek ki. 


Tehát ilyenkor, amikor immun- és idegrendszerünk eleve a legrosszabb állapotban van, nem kéne magunkat élménnyel, fesztivállal, fizikai és szellemi aktivitással túlvállalni. Az ingerlékenység, erős fáradtság, érzelmi kimerültség, kisebb betegségek biztos jelei annak, hogy „végünket járjuk”. Pont ilyenkor szükséges a lazítás, az áthangolódás a nyári félévre!

Halász Alexandra

Kép:
piqs.de: maho - Frühling
piqs.de: strawberryfray - sea of daisies
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3222 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x