Szólj rá apádra, ha nem vigyáz a világra! Csatlakozz a zöldőrséghez!...
Címlap / Otthon / Szólj rá apádra, ha nem vigyáz a világra! Csatlakozz a zöldőrséghez!

Szólj rá apádra, ha nem vigyáz a világra! Csatlakozz a zöldőrséghez!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Elindult a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) közös, Európai Uniós támogatással megvalósuló környezettudatosságra és környezetvédelemre nevelő komplex programja. A Környezet és Energia Operatív Program támogatásából olyan országos szemléletformáló programra kerül sor, amely a jövő generációján keresztül a lakosság környezettudatosságának, környezetkultúrájának és környezetetikájának fejlesztésére fókuszál az élhető Föld megmentésért. 

A környezetvédelmi program fő témája a közlekedés (kerékpáros, környezetbarát és közösségi közlekedés előnyben részesítése), az energiatakarékosság (civilizált energiafogyasztási szokások kialakítása) és a környezetvédelem (természetvédelem, természeti kincseink, erőforrásaink megóvása). Az EU-s forrásból finanszírozott akció gyermekeknek, fiataloknak, s rajtuk keresztül szüleiknek, családjuknak szól. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy mindenkiben tudatosuljon, némi odafigyeléssel sokat tudnak tenni a klímaváltozás ellen, illetve a környezet, az ország, a jövő és a Föld megmentéséért.


A „Szólj rá apádra!” szlogent viselő akció három fő elemre épül: egy 7 helyszínes roadshow-ra az ország 7 régiójában, egy médiakampányra, és egy külön e célra fejlesztett internetes weboldalra (www.zoldorseg.hu).

A környezet- és energiatudatos szemléletformáló, játékos roadshow állomásai: Hajdúszoboszló (április 14.); Szeged (április 15.); Miskolc (április 16.); Győr (április 19.); Székesfehérvár (április 20.); Pécs (április 26.) és Budapest (április 27.). Az ingyenes, egész napos programban a környezetvédelemmel, energiatakarékossággal kapcsolatos ötletes, ügyességi játékok, szemléltető kiállítás és koncertek szerepelnek. A nyitóeseményre meghívást kaptak a környező iskolások és helyi lakosok is, akik a szakadó eső ellenére kitartottak, és lelkesen vették birtokukba a színpadon található játékokat.

A május közepéig tartó, de az emberekben remélhetőleg tovább élő médiakampány egyik figyelemre méltó eleme egy kedves kisfilm, amelynek középpontjában a „Zöldőrség”, a háromtagú gyermek kommandó áll.


Ők a környezet- és energiafelelősök, akik ha energiafalókat, környezeti kártevőket észlelnek (Zöldriasztás), azonnal cselekszenek: elzárják a csöpögő csapokat, lekapcsolják a lámpát, kihúzzák a telefontöltőt, felszedik a szemetet, szelektíven gyűjtik a hulladékot, de sajnos nem lehetnek mindenhol ott, ezért kérnek mindenkit: Csatlakozzon a Zöldőrséghez!

http://www.zoldorseg.hu/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4165 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x