A születés hatalma - és hatalmunk saját születésünk fölött...
Címlap / Otthon / A születés hatalma - és hatalmunk saját születésünk fölött

A születés hatalma - és hatalmunk saját születésünk fölött

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Bár alapvető bevésődéseket hagy a foganásunk indítéka, a magzati időnk és a születésünk, ezeknek nem kell sorszerűen halálunkig korlátozniuk bennünket. Mikor biztonságot adó környezetben visszapuhulunk abba a korba, akkor itt ebben a közegben lehetőség adatik nekünk, hogy új, ezúttal szeretetteljesebb, melegebb biztonságot írjunk a saját személyiségünk történetébe. 

Akár az ezoterikus életben, akár az önismereti munkát végzők körében (és sokszor a kettő fedi egymást) egyre nyilvánvalóbb az a tény, hogy oly mély benyomást gyakorol ránk a saját születésünk és a magzati időnk, amivel komolyan érdemes foglalkoznunk. Egyre terjed a háborítatlan szülés fontosságának felismerése pont ugyanebből gyökerezve, és tesznek meg dúlák és bábák sok mindent azért, hogy ma már sokkal kevesebb traumával és jóval több szeretetteljes figyelemmel legyen körülvéve mind a várandós - szülő nő, mind magzata, kisbabája.

Szülés

Ám ez nekünk, akik nem így születtünk, hanem a kórházi fogaskerekek monoton zakatolása sok esetben elidegenített bennünket az anyánktól, nem volt elegendően gyöngéd. A csecsemőknek fegyelemmel és időbeli rendszerességgel igyekeztek a szülők biztonságot nyújtani, a keretek megszabásával és tartásával, aminek komoly létjogosultsága van a későbbi évek során, ám túl hamar erőltetik a kicsikre ezt, és miránk is túl korán húzták ezt a kényelmetlen és természetellenes ruhát. Lehet, hogy Dr. Spoke munkája, munkássága úttörő volt a korábbi szokásokhoz képest, ám ahhoz képest, hogy mitől válik egy apró csecsemőből a későbbiekben magabiztos, a társadalom szabályait jól tartani tudó és eközben (mégis) életörömmel teli emberré, nos ahhoz képest még mindig túlságosan merev - sokszor nem is érezzük át, mennyire.

Hogyan lett volna mélyen biztonságot adó?
A várandósság-szülés alatt a biztonságot még az édesanya önmagára hangolódása jelenti, a testének feltétlen követése, a szabad mozgás és evés-ivás hagyása, később pedig, a szülés után a nagyon-nagyon sok bőrkontaktus, melyet általában az édesanya tud biztosítani mély szimbiózisban a kicsiny lénnyel, akit világra hozott. Azzal, hogy bízik a kisbabájában, és akkor adja neki a mellét, amikor ő kéri. hogy akkor veszi karba, amikor a kicsinek szüksége van rá, majdnem, hogy összenőve létezik vele az első időkben, és tiszteletben tartja a kicsi természetéből adódóan ösztönös, hibátlan, sejtszintű tudását arról, mire van szüksége. S ha ebben a korban minden biztonságot megkap, akkor idővel lassan e mellé fontos értelmes korlátokat emelni mind a fizikai, mind lelki biztonsága érdekében.

Ezzel szemben hogy volt?
Anyáink hanyatt fekve vajúdtak általában, majd miután megszülettünk, azonnal elvettek bennünket tőle, és egy napig nem is láthattuk
. Kicsiny korunkban vastag cölöpökként verték le a 3, majd 4 óránként való szoptatás és az éjszaka nem szoptatás megingathatatlannak vélt szabályait, a kisbaba külön ágyban, majd legkésőbb 6 hónapos korától külön szobában altatását, a tápszerezést, a túlságosan korai hozzátáplálást, és ugye a hordozókendő sem jelent meg még akkoriban, így főleg babakocsiból láttuk a világot.

BábávalKülönös, felnőtt fejjel milyen könnyen legyintünk erre például olyan mondattal kísérve, hogy "mégiscsak lett belőlem valaki!", aztán, ha megkérdezem, hogy milyen a kapcsolat az édesanyjával, a gyermekével vagy a párjával, akkor az esetek túlnyomó részében bizony nem remek. És mikor tovább beszélgetünk, szinte minden esetben oda érkezünk, hogy az édesanya (még akkor is, amikor szeretettel volt tele, hát még amikor nem) a társadalmi szokások és a közelebbi környezet nyomása miatt bizony nem adta meg azt, amire kicsiként oly nagyon szükségünk lett volna, és ez sajnos a mostani életünket és kapcsolatainkat alapvetően meghatározza.

Van-e hatásod a már megtörtént múltra?
Igen megnyugtató, hogy van innen, van ebből kiút. Hogy bár alapvető bevésődéseket hagy a foganásunk indítéka, a magzati időnk és a születésünk, ezeknek nem kell sorszerűen halálunkig korlátozniuk bennünket, és mikor biztonságot adó környezetben visszapuhulunk abba a korba, a magzati és kisbabakorunkba és a születésünk élményéhez, akkor itt ebben a közegben lehetőség adatik nekünk, hogy új, ezúttal szeretetteljesebb, melegebb biztonságot írjunk a saját személyiségünk történetébe.

És ez az új biztonság, újfajta jelenlét kaput nyit bennünk, hogy a jelenkori kapcsolatainkban több legyen az öröm, több a valódi találkozás, több a megértés és megértettség, több a harmónia, a nyugalom.

Erről a témáról többet itt olvashatsz >>

Cserményi Csilla Virág flo
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4612 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x