Hogyan rendezzem be az otthonom? Magyar Térrendezés v.s. Feng...
Címlap / Otthon / Hogyan rendezzem be az otthonom? Magyar Térrendezés v.s. Feng Shui

Hogyan rendezzem be az otthonom? Magyar Térrendezés v.s. Feng Shui

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Házi áldást vagy bagua tükröt helyezz el otthonodba? Melyik életterület hová esik? Hol legyen a bejárat? Melyik égtáj kedvező pihenés szempontjából? - és még sorolhatnám a kérdéseket, amik biztosan sokakban felmerülnek. Ha nem tudod, hogy melyik térrendezési elvet kövesd otthonod berendezésében, a következő összehasonlítással szeretnék segíteni az eligazodásban. 

Azonosságok és különbségek
Az alapcélja mindkét rendszernek ugyanaz: a lakásban minél természetközelibb állapotot hozzon létre. Az ember által épített mesterséges környezet olyan élettér legyen az ember számára, ahol energiával töltődhet föl, megnyugodhat és ezáltal boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhet. 

A legfőbb különbség abban rejlik, hogy míg a kínai térrendezési elveket csak a feng shui mesterek ismerték és titokban tartották tudásukat, ellentétben a magyar térrendezés ÉLŐ RENDSZER, amit nemcsak a kiváltságosok, hanem a nép is ismer. Évszázadokon keresztül csiszolták, alakították a gyakorlatban és elveit vidéken még ma is sokan követik. Élő hagyomány, amit a nemzedékek apáról fiúra adtak át egymásnak itt a Kárpát medencében. 



Égtájak szerinti tájolás a feng shui avagy a magyar elvek szerint?

Mint tudjuk a tájolás az egyik legfontosabb alappillére a különböző térrendezési elveknek. A Kínában elterjedt iránytű iskola az ott uralkodó energetikai viszonyok feltérképezése alapján született, míg a Magyar Térrendezés a Kárpát Medence energetikai viszonyai szerint. Tehát nem véletlen, hogy Magyarországon évszázadok óta úgy építkeznek, hogy a házak észak felől zártak és dél felől nyitottak. Józan paraszti ésszel végiggondolva ki szeretné, ha az évkör nagy részén (kivéve a 3 meleg nyári hónapot) a hideg északi energiák uralkodnának otthonában (pl.: hideg északi szelek)? A házak tervezésénél, lakásválasztásnál érdemes figyelembe venni nemcsak az adott ország, hanem azon belül is az adott település, adott telek, adott háztömb energetikai viszonyait is  (pl. :síkság, helyvidék, folyó közelsége, domináns épület szomszédsága stb.).

Életterületek
A magyar térrendezés és a feng shui életterületei nem egyeznek meg. Egyes feng shui életterületek nincsenek magyar elvek szerint, más életterületek viszont nagyobb hangsúlyt kapnak. Mivel a magyar térrendezés magyar szemléletet tükröz, így nincsen pl.: karrier terület. A karrier ugyanis a „gyors, sikeres előmenetelt, érvényesülést” jelenti, ami a mértékletesség elve szerint nem javasolt út. „Mindent a maga idejében”, „Jó munkához idő kell” - tartja a közmondás. Amikor valaki karriert fut be, azt sok esetben más életterületek rovására teszi, tehát felborul a harmónia körülötte. A feng shui elvei szerint egyszerre maximum 3 életterületet érdemes erősíteni. A magyar térrendezésben meghatározott sorrendje van az életterületek erősítésének. 

A gyógyítás eszközei
A feng shui szerint érdemes különböző eszközöket elhelyezni otthonunkban, ha nem megfelelő az egyes területek energiaszintje. Serkenthetjük az energiákat pl.: kristályokkal, hangforrásokkal, fényekkel, tükrökkel stb. A magyar térrendezés elvei szerint nincsen szükség az otthonunkban dísztárgyakra, őseink azokat a tárgyakat díszítették, amiket használtak is. Pl.: tányérok, sótartó stb. Az egyes berendezési tárgyak (székek, ládák, terítők stb.) díszítése őseink spirituális beállítottságát, világnézetét közvetítette. Nem véletlenül került például a tulipánosládára (mint női bútordarabra) a tulipán motívum, ami a nőiességet szimbolizálta. A népművészetben hagyományozódott jelképek a magyarság feladatához kapcsolhatók. Közvetítik számunkra azokat az információkat, amelyek segítenek feladatunk teljesítésében itt a Kárpát medencében. Magyarország a szívcsakra országa, ezért nekünk magyaroknak a feltétel nélküli odaadó szeretet gyakorlása a legfőbb feladatunk. A lakás középső része szimbolizálja az ember lelkét, szívét, éppen ezért került ide a magyar házakban a tűz elem hordozójaként a kemence, cserépkályha.

Dióhéjban bemutattunk néhány szempontot a kínai és a magyar térrendezés azonosságairól és különbségeiről. Ajánlom a következő tanfolyamot azoknak, akik szeretnék megismerni a magyar hagyományokon alapuló térrendezési elveket.

Magyar Térrendezés alaptanfolyam indul Budapesten 2010. június 20-án! Bővebb információ >>

Kérj tájékoztatót >>

Németné  Wéber Gabriella

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7772 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x