Traumák az anyaméhben - Fogantatás kineziológus szemmel
Címlap / Otthon / Traumák az anyaméhben - Fogantatás kineziológus szemmel

Traumák az anyaméhben - Fogantatás kineziológus szemmel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Fogantatásunk körülményei jelentős mértékben meghatározzák életünket, mintegy tendenciát kijelölve utunk során. Fontos, hogy már a gyermekvállalás legelején tudatában legyünk, mivel okozhatunk életre szóló traumát - legtöbbször akaratlanul - születendő gyermekünknek. 

Attól a pillanattól, amikor elindul az ÉLET nevű misztérium és a kicsiny emberkezdemény úgy dönt, hogy élni akar és az anyaméh puha meleg és biztonságos párnájába kapaszkodva fejlődésnek indul, kezdetét veszi egy minden nehézségével együtt felvállalt, de titkokkal teli hosszú utazás. Első igazi nagy döntésünk, maga az élet felvállalása. Az életigenlés, az „igen, jönni akarok” döntése.

A fogantatás körülményei egész életünkre hatással birnak, ezért igen fontos,  hogy az anya és az apa milyen energetikai és lelki állapotban vannak ekkor, hiszen ez az az energiacsomag, amit útravalónak megkap a gyermek. Továbbá jelentőséggel bir, hogy a megfogant gyermek várt, vagy nem tervezett babaként érkerzik, illetve, amikor kiderül az áldott állapot, ki hogyan reagál érkezésének  hirére. Milyen lelki megnyilvánulásokat vált ki ez a leendő családjában.


A gyemek lelke pontosan érzékeli és megéli az ekkor kimondott és ki nem mondott gondolatokat és  érzelmeket. Pontosan tudja, hogy örült-e az anyuka a jöttének, vagy aggodalommal, szorongásokkal fogadta, netán sorscsapásként élte meg. A kineziológiai oldás során, amikor az izomtesztelés valamely lelki probléma keletkezésének okát a magzati korban mutatja, gyakran magán a fogntatáson van érzelmi blokk, amit a gyermek létezésének kiderülésekor történt kedvezőtlen szülői fogadtatás okozhatott. Ha felmerül a „megtartsam – netartsam” dilemma. - ”hogy mondom meg az apjának” - „mit szól a család” stb. Ilyen esetben a gyermek érzékeli, hogy jövetelével érzelmi stresszhelyzetet okozott akaratlanul is, ami nagy gonddal jár -a szeretett lény- az anya számára, és megkérdőjelezheti önnön létjogosultságát. Kezelés, oldás során, a magzati korba „viszavezetett” felnőtt ember  is gyakran szó szerint képes felidézni a körülötte elhangzott mondatokat. Ha nem, azt akkor is pontosan tudja és érzi, hogy ki örült és ki nem a jöttének.

A fogadtatás érzelmi energiája hozzákapcsolódik a gyermekhez, beíródik az információtartalma az őt körülvevő energiamezőbe, és kialakul az „én nem várt gyermek vagyok ” tudat, amit aztán a későbbi szülői elszólások tovább erősíthetnek. A „még utolsónak becsúsztál”, vagy „baleset volt” ártalmatlannak vélt kommentárok ugyan, de a gyerek egy életre megjegyzi és ennek tudatában alakítja ki önképét. A várt és örömmel fogadott babák általában magabiztosabbak, felszabadultabbak, jobban képesek kifejezni és érvényesíteni önmagukat. Akiknek érkezése nem volt egyértelmű öröm, ott kialakulhat egyfajta eredendő bizonytalanság, félénkség, visszahúzódás, önbizalomhiány, vagy szomorúság, ami gyakran végigkíséri egész életében. A kineziológiai oldás során ezeket a negatív energiamintákat és érzelmi stresszeket oldjuk fel. A gyermek 7 éves koráig energetikailag nagyon szoros kapcsolatban áll az édesanyával, gyakorlatilag a mama problémáinak tart tükröt, így a nála jelentkező viselkedési és érzelmi problémákat kiválóan lehet az anyuka stresszoldásával orvosolni. A fogantatáshoz kötődő érzelmi blokk lehet akadály a saját gyermekvállaláshoz is. A meddőségi problémák gyökerének egy része ezen a területen keresendő. 


A kineziológia a lelkünket ért hatásokat fogantatásunk pillanatától veszi górcső alá. Azaz a lelki élet kezdetét nem a világra születéstől számítja, hanem az anyai és apai ivarsejtek egybeolvadását követően. Különösen fontos, hogy tudatában legyünk, minden megnyilvánulásunknak hatása van gyermekünkre, és következményekkel jár. Ha babát szeretnénk, tudatosítsuk magunkba, hogy ugyan egy törékeny kis élet érkezik hozzánk, de előtte nem lesznek titkok, mindent tisztán érzékelni fog, ami körülötte zajlik, és az őt ért érzelmi ingerek jelentősen befolyásolni fogják további életét, és a kialakuló viselkedésmintáit.

Ásztai Zsuzsanna

Képek:
piqs.de: ronny - Unser Sonnenschein
piqs.de: aka - Eric Franz
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7862 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x