Felesleges holmik a lakásban - Top 10 idióta cuccok, szerintünk!...
Címlap / Otthon / Felesleges holmik a lakásban - Top 10 idióta cuccok, szerintünk!

Felesleges holmik a lakásban - Top 10 idióta cuccok, szerintünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Mindenre kaphatóak vagyunk. Mindent legyártunk és megveszünk. Utána tároljuk egy ideig, majd Feng Shui tanácsadóhoz fordulunk, hogy ugyan már árulja el, miként szabadulhatnánk meg életünk hulladékaitól. A modern kor csúcsa - felesleges holmik Top 10! 

Napi háztartást vezető anyukák tudják, hogy mennyi felesleges hulladék keletkezik a konyhában. Mennyi csomagolóanyagot, tejes dobozt, üditős dobozt, nejlon zacskót, üveget dobunk ki a kukába. Van aki ezt szelektíven végzi, van aki mindent egybeönt. Most nem is erről szeretnék írni, hanem arról, milyen sok felesleges tárggyal vesszük körbe magunkat, mennyit költünk dizájnos termékekre, amit legfeljebb párszor, ha használunk.

Környezetszennyezés, pazarlás, túlköltekezés. Sorolhatom azokat a kifejezéseket, ami társadalmunkat jellemzi. Nézzünk körbe mit ajánlanak nekünk az áruházak, tervezők.
Mit vegyünk még a konyhába, fürdőszobába? Mi hiányzik még életünkhöz? Megmondják nekünk. Na de tényleg szükség van rá? Ha elköltözöl magaddal viszed vagy kidobod. Ha elajándékozod valakinek? Ő használni fogja? Van értelme legyártani? Kellék vagy csak egy plusz holmi? Van funkciója? Higiénikus, jó anyagokból való vagy a gyártósoron csak áramot és vizet használt majd ez is az óceáni szemétszigetbe fullad?

Hogy miért? Mert szép, csillog, színes és  drága. Szinte mindegyik felesleges, porfogó, áramzabáló. Ha engem kérdeznek, speciel én bármelyik nélkül még évekig el tudok vegetálni...

Mi egyet mondunk meg Neked: Mielőtt vásárolsz valamit, gondold át, tényleg szükséged van rá?


Spagetti adagoló

Műanyag muffintartó
 

Ananász vágó


Zöldség szeletelő


Kukorica fogó (!)

Műanyag kenyértartó

Szilikonos gyümölcstartó


Olaj leválasztó szűrő

És a ráadás
Mosogatószer adagoló

(Fotók: http://www.gefu.com/de és http://www.zyliss.com)

www.szelektiv.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14197 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x