Hálapénz helyett anya- és bababarát szülészeteket!
Címlap / Otthon / Hálapénz helyett anya- és bababarát szülészeteket!

Hálapénz helyett anya- és bababarát szülészeteket!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A szülés a szülő nő életének és családjának kivételes eseménye, melynek körülményei mind a gyermek életkezdését, mind a nő anyává válásának folyamatát, lelki egészségét alapvetően befolyásolják. A szülés kimenetele, a szülést követő, kórházban töltött időszak és a kapott ellátás pedig meghatározó a szoptatás sikere - vagyis a csecsemő egészsége - szempontjából. Az apák kötődését, a család összetartozását, a nők gyermekvállalási kedvét is nagyban befolyásolja a szülés milyensége. 

A szülés bizonyítottan akkor zajlik a legnagyobb eséllyel komplikációk nélkül, ha a szülő nő biztonságban érzi magát – ehhez elengedhetetlen a megfelelő körülmények megteremtése, valamint hogy azok legyenek mellette és lássák el, támogassák, akiket ismer, és akikben megbízik. Magyarországon jelenleg a szülő nők nagy része a szülészorvos választástól és a hálapénz fizetésétől remél arra garanciát, hogy szülése ott és úgy alakul majd, ahogyan azt ő szeretné.

A magyarországi szülészetek ellátási rendje egymástól eltérő szemléletű, sokszor egy osztályon belül sem teljesen ugyanazt a gyakorlatot követik az orvosok. A jelenlegi magyar szülészeti ellátás a szülést kockázatok sorozataként fogja fel, hiszen erre kapott képzést. Az anyák és újszülöttek fizikai egészségének megóvására irányuló igyekezet sokszor fölöslegesen beavatkozik a születés természetes folyamatába, magával hozza további komplikációk kockázatát, melyek megzavarják a vajúdás, a szülés, a szoptatás és az újszülöttkor normális menetét.A Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Szervezet (IMBCO) magyarországi épviselőinek célja, hogy előmozdítsák magyarországi igényeknek és sajátosságoknak megfelelően a magyar anya-bababarát szülészetek kialakítását.
Olyan szülészeteket szeretnének, ahol tiszteletben tartják a nők, a gyermekek és a család jogait, az ellátás bizonyítékokon alapuló gyakorlattal történik, melynek során minimalizálják a hibák és ártalmak kockázatát, és támogatják a vajúdás és szülés természetes élettani folyamatát. A biztonságos és hatékony anya- és bababarát szülészeti ellátás a lehető legjobb egészségi eredményeket és előnyöket nyújtja, az erőforrások és a technológia legmegfelelőbb és legkörültekintőbb alkalmazásával.

Elképzeléseik a Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés 10 lépésén alapulnak, melyek nemzetközi kutatásokra támaszkodva, a jó gyakorlat mentén kialakított protokollokkal nyújtanak megoldást. A nemzetközi kezdeményezés alapelve, hogy az édesanya és a kisbaba elválaszthatatlan egységet alkot, érdekeik nem választhatók szét, nem lehet őket külön kezelni.

- „Hazánkban nagyon kevés nő élvezi a teljes mértékben beavatkozás-mentes, háborítatlan szülést, nagyon kevés kisbaba születhet meg úgy, hogy élete első óráit meghitt, békés családi körben, az anyatej áldásait élvezve tölthesse akár kórházban, akár saját otthonában. A várandósság, vajúdás és szülés közben elvégzett orvosi beavatkozások életet menthetnek. Ám abban az esetben, ha nem megfelelően alkalmazzák, az orvosi beavatkozás egyébként elkerülhető komplikációkat okoz, maradandó sérüléseket eredményezhet. – mondja Csomóné Lindmayer Katalin, az IMBCO magyar képviselője. – Ezen szeretnénk változtatni és a sürgősségi orvosi beavatkozások elérhető háttértámogatásával a természetes, háborítatlan szülést és a szoptatást visszaállítani alapnormaként."


- „Amikor az én gyermekeim születtek, születésük után azonnal elvették és egy pillanatra sem adták oda, hogy közelről is megnézzem, megöleljem, megszeretgessem őket.  - emlékszik vissza Ékes Ilona országgyűlési képviselő, a mozgalom védnöke. - Örülnék, ha ezt az embertelen, fölöslegesen fájdalmas érzést minél kevesebben tapasztalnák meg, az emberi élet misztériumával, a születéssel kapcsolatban. Remélem, hogy a leendő unokáim már egy olyan ember- és családközpotú társadalomba érkezhetnek, ahol első élményük a szülői, anyai-apai szeretet, öröm fizikai megtapasztalása lehet háborítatlan körülmények között."

22 civilszervezet támogatásával aláírásgyűjtésbe is kezdtek az IMBCO magyarországi képviselői az anya és bababarát szülészetekért. Petíciójukat - a  támogató aláírássokkal együtt - szeretnék átnyújtani a törvényhozóknak egy bemutatkozó konferencia keretében, ahol az anya-bababarát elveknek megfelelő, szakmai megoldási javaslattal is előállnak. A petíció oldala, ahol a támogató aláírásokat is gyűjtik: http://href.hu/x/cplp 

Képek:
piqs.de: helmutli - zu Dritt
piqs.de: GaBaur - Sind so kleine Hände ...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6767 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x