Önző tervezés, önzetlen siker - kreatív kisokos 0-99 évig!...
Címlap / Otthon / Önző tervezés, önzetlen siker - kreatív kisokos 0-99 évig!

Önző tervezés, önzetlen siker - kreatív kisokos 0-99 évig!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Itt mosolyog mellettem Boér Tamás, akivel egy partin ismerkedtem meg, és azóta is kapom a leveleit. Nem válaszolok neki személyesen, csak sok-sok más ember nevében. Tamás, a Te önzésed a legönzetlenebb érzés. Mi ugyanolyan önzőek vagyunk, hiszen abban a társaságban mindenki arra törekszik, hogy a többieket is boldognak lássa, és ha arra módja van, azt elősegítse. Ezért iratkoztunk fel a hírleveledre is, ezt szeretjük Benned. 

„Tudom, hogy sokan nem veszik észre (ezért nem is hiszik), de mindannyian EGY CSÓNAKBAN EVEZÜNK. Ha Te sikeresebb vagy, akkor amikor találkozunk, biztos, hogy egy szélesen mosolygó, elégedett arcot fogok látni (és nem mondjuk egy feszült, stresszes
arcot, netán búvalbéleltet). Ez rám biztos, hogy jó hatással lesz.”

Tamás azt tanítja, ami az iskolai tantervből kimaradt. Öröm, siker és mindezek megtervezése a gyakorlatban.

Tervezés a mindennapokban - irányítsd az életed >>

Sok ilyen mosolygó arcot szeretnénk látni, mint Ő, akik terveket dolgoznak ki azért, hogy másokat boldognak lássanak. Villamosra felszállva minden ötvenen felülinek széthúznám a száját, még az is jobb lenne, ha bohóc-vigyor volna az arcukon, mint ez a sok lefelé merevedő szájszél. Ha kisgyerek lennék, nem mernék tőlük egy sütit kérni, mert félnék, hogy rámförmednének: mi közöm hozzád, hogy mersz megszólítani!

Együtt a parkban

A gyermek szeme tükröt keresett
Ha villamoson utaztunk, ezt mondta anyukám: mosolyogj rá minden kisgyerekre. Még ha babakocsiban van, akkor is vissza fog mosolyogni, és újra meg újra megtalálja a szemedet. Barátnőm tanítónő, és azt gondolja, hogy csak a jótanulók szeretik a tanítónénit, mert tanítónéni mindig szigorú. Ó, milyen tévedés! Úton-útfélen megszólítanak régi tanítványok, akár évismétlők is, mert mindig hangsúlyoztam, hogy teljesen egyformán szeretem a szorgalmasakat és a leghuncutabbakat – és ezt ki is mutattam. Furcsa módon a legérdekesebb versillusztrációkat mindig azok készítették, akik a verset nem tanulták meg „olyan jól”. És azért jó a nagy család, mert minden nagyképű szülő rájöhet, hogyha kiteszi a lelkét a gyerekéért, az akkor is a saját útját járja, ha van mersze.

Játék, játék, játék
Játsszunk együtt! Családdal, tanítványokkal, öregekkel. Gyönyörű játszótereink vannak Budapesten, sokkal kevesebb a vidéki városokban. Gyakran órákig sétálhatunk, és nem találunk játszóteret. „A kertekben játszanak” – a válasz. Kivel? Egyedül játszik egy-két gyerek? Milyen más az, ha a libikókára ketten, hárman, négyen szállhatnak fel, sőt, ha apuka és anyuka – netalán a nagymama – is ugrálhat a gyereke mögött.

Londonban a játszótereket egyszerű apukák tervezik. Nem kell mérnöknek lenni, lehet kőműves is, hiszen a hatalmas gerendákat stabilan kell a földben helyezni. Akkor aztán nem kell félni, hogy hogy leszakad a hinta, ha a húszévesek is ráülnek. Miért ne ülnének rá? Tíz évvel bölcsebb lett a nagyfiú, nagylány? Nem. Csak az évek múlnak, matekkel tömik a fejüket, de játszani ugyanúgy szeretnek. Sőt, hintázni hetven évesen is lehet, amint láthatjuk a plakátokon, nagypapa hintáztatja nagymamát, csak nálunk, Magyarországon nem szokás!  Muszáj megvénülni? Azért mert a vese rosszul működik, a hasizmunk is elromlik? Nem tudjuk a lábunkat felemelni?

Parkban

Anyuka, apuka középen hajtja a hintát, a hatalmas gerenda két oldalán ül a két gyerek, és együtt repülnek a szülőkkel. Persze, van szülő, aki csakazértis ellenkező irányba löki a gyerekét, holott láthatná, hogy a gerenda hogyan működik, de hát az se baj, ezért se érdemes megsértődni.

Kígyóspark
Egy hatalmas kígyó fekszik keresztben a parkon, lehet rámászni, bemenni a szájába, keresztül mászni az oldalán. És a tervező apuka – a kőműves – minden szülőt ismer a környéken, akkor is látogatták már a csodát, amikor készült. Beül a hajókötél-hintába, házmagasságba felrepül, majd a gyerekek ugyanebben a hintában kötélugrálóst játszanak versenyben, együtt. De jó együtt játszani mindig, mindig újra! Az ugrálós táblán anyuka felugrik olyan magasra, hogy sose gondolta volna magáról; itt mindenki kipróbálhatja készségeit. Kicsit távolabb hat gyűrű van elhelyezve, egyikről a másikra lehet csimpaszkodni lendülettel. Egy padról lendítheti el magát a 6-8 éves gyerek, alatta gumipadló van, ne üsse meg magát.

Kedves Polgármesterek!
Tudnám ajánlani a tervezőket, egyet-egy játszóteret minden városba tervezhetnének ezek a londoniak, hátha a magyar apukák is kedvet kapnának a játékhoz. Ha egy hetvenéves nagymama beülhet a hintába, talán a magyar anyukák, nagymamák, nagypapák is jól éreznék magukat a játszótéren. A gyerekek garantáltan felszabadultan játszanának, nem kellene a napközi tanárnak hatszor odaszólszi, hogy ne másszanak a fára, mert senki se vállalja a felelősséget.

Felnőtteknek is

Persze a játszóterek köré korlát kell, a kutyások ne ott legeltessenek a gyerekek homokjában, és vízcsap, valahol vécé, de hát talán ez is megoldható.

Önző vagyok!
Akkor vagyok boldog, ha mellettem boldogok az emberek. Villamoson, iskolában, kórházban, utcán. Rámosolygok mindenkire, hátha visszamosolyog. Ha megdícsérnek, megköszönöm, ha köszönnek, visszaköszönök. Jó társaságban élni!

Dobosy Ildikó
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3956 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x