A nyelvtanulás titka - légy perfekt!
Címlap / Otthon / A nyelvtanulás titka - légy perfekt!

A nyelvtanulás titka - légy perfekt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Tanulj természetesen, nyugodt körülmények között. E módszer segítségével a hallgatók természetes módon rájönnek, hogy hogyan válhatnak magabiztos gátlástalanokká idegen nyelvi közegben. 

Hogyan tanul a gyermek?
A tanulás gyors folyamat, ha nincs semmi zavaró tényező.
Tökéletes tanulás az, amikor a kisgyermek megtanulja a saját anyanyelvét. Kutatások, vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermek ez alatt a folyamat alatt nem szorong, nincs benne teljesítménykényszer vagy gátlás, de kíváncsi és motivált. Nem aggódik, hogy megtanulja-e a nyelvet, ezért 100 %, hogy megtanulja! (Kivéve, ha organikus problémája van.) A nyelv használatához a gyereknek nincs szüksége a nyelvtani szabályokra.

Ezzel ellentétben mit csinálnak a felnőttek?

Félelmeik vannak, belső elvárásuk van saját magukkal kapcsolatban és e miatt az állandó szorongás miatt, egy sokkal rosszabb tanulási helyzet alakul ki.

A belső stressz, szorongást épít ki bennük és az e fajta szorongás kiváltó oka lehet annak, hogy kényszernek érzik a nyelvtanulást, kényszerből működnek és végzik a feladataikat. Hiedelmeik vannak, mint pl. az időkorlát, vagy bizonyos szómennyiség megtanulása, stb. Ha ezeket túl lépik, megrémülnek, ami egyfajta blokkot képez bennük. Azonnal keresik az elkerülő megoldásokat, ahol kevésbé van esélyük a megszégyenülésre.

Ha tehát az énképünk negatívan diszkriminálja a nyelvtanuláshoz való hozzáállásunkat, akkor azzal a diszpozícióval, attitűddel nem lehet nekiállni a tanuláshoz.
Az emberi személyiség szerkezet, a szokások, attitűdök, tapasztalatok feldolgozásából, viszont jó tanulási stratégia építhető fel!


Helyes tanulási módszertan

Felismertük a zavaró tényezőket, melyeket radikális módon igyekszünk szűrni. Mindenkinél ez persze nem lehetséges, de az, hogy az eddigi módszerekhez képest pozitívabb tanulási élménye legyen, az mindenkinél garantálható.

A tanulási folyamat annál hatékonyabb minél több érzékelési csatornán keresztül zajlik.
A tananyag olyan rendszer kell legyen, ami nem haladja meg az ember a tanulási kapacitását, ezáltal mindig pozitív sikerélménye van a diáknak. A leadott anyag kisebb-nagyobb változtatásokkal előjön az új anyagban, többször találkoznak vele. Az új anyag kisebb részt jelent, ahhoz a tudáshoz képest, amivel már rendelkezik.

Nagy magabiztosság érzetet ad az, hogy ezt be tudja fogadni. Az adott szituatív helyzetek, melyek újból és újból előjönnek, beágyazódnak az elmébe, megértésük is mélyül. A tanuló optimális tanulási helyzetet közeli állapotba kerül az ellazító, relaxációs órák segítségével, melynek következményeképpen összeszedettebb lesz, könnyebben fog tanulni. Ebben az állapotban, a tanultak bevésődése tartósabb, így előhívása is könnyebbé válik a tanórákon és az életben.

Az egyedülálló, gyors, természetesen módszerről bővebben >>

Kép: piqs.de: michaux - Textzeile
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5840 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x