7 tipp a vízspóroláshoz
Címlap / Otthon / 7 tipp a vízspóroláshoz

7 tipp a vízspóroláshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Bár korunkban minden komfort adva van otthonunkban, tudunk kell, hogy nagyanyáink még lavórban fürödtek, a kertben vagy a pajtában. A vizet ma luxusmennyiségben fogyasztjuk, és ez jól látszik a Föld édesvízkészletein is. A vízzel való spórolás nem csak a zsebünket kíméli, nem csak félretehetünk belőle komolyabb dolgokra, hanem a természet vízkincseit is óvja. 

A földi élet elengedhetetlen feltétele a víz. Gyakran nevezik az „élet bölcsőjének” is. Az élő szervezetek testtömegének döntő részét víz építi fel. Kétség kívül a tiszta víz a Földön található egyik legértékesebb anyag! Földünk felületének legnagyobb részét víz borítja: 71 %-át világtenger, 2 %-ot a szárazföldeken található felszíni vizek.
  1. Fürdés helyett zuhanyozz!
  2. A mosógépet mindig akkor indítsd be, ha már tele tudod tölteni!
  3. Ne folyóvízben mosogass!
  4. Ne folyóvízben moss fogat!
  5. Gyűjts esővizet a locsoláshoz, autómosáshoz!
  6. Ügyelj a lakás tisztaságára, hogy kevesebbszer kelljen felmosni!


A Földön található hatalmas vízkészlet ellenére az emberiség számára mégis csak egy igen korlátozott mennyiség áll rendelkezésre. Földünk vízkészletének 97 %-a a sós víz és csak alig 3 %-a az édesvíz, de ennek is döntő része sarki és hegyvidéki jég és hó formájában halmozódott fel. Az emberiség rendelkezésére csupán az édesvízkészlet 1%-a, a teljes földi vízkészlet 0,03 %-a áll! A nagyon is közeli jövő egyik nagyon fontos tudományos és politikai problémája, hogy a növekvő és egyre inkább környezetszennyező emberiség saját magát elegendő mennyiségű és minőségű tiszta ivóvízzel lássa el. Néhány teória szerint a jövő nagy háborúi nem az arany, vagy az olaj miatt fognak kitörni, hanem a meglévő, folyamatosan zsugorodó tiszta vízkészletek birtoklásának jogáért.

Víztakarékos készlet
A készlet segít takarékoskodni a vízzel. A spórolásnak igen egyszerű módja az, ha olyan csapvéget illesztünk a mosogatóra, vagy olyan zuhanyrózsát használunk, ami levegőt kever a vízhez. Ezzel a módszerrel a vízfelhasználás 30-40 %-al is csökkenthető. Ez nemcsak anyagilag jelent megtakarítást, hanem a környezetünkért is sokat teszünk vele, hiszen a tiszta víz az egyik legnagyobb kincsünk.

Szelektiv.hu

Kép: piqs.de: Knipsermann - Waagerecht!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x