Ismered a város zöld kincseit?
hirdetés
Címlap / Otthon / Ismered a város zöld kincseit?

Ismered a város zöld kincseit?

Forrás: Tve.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-26

A Zöld Térkép azon szolgáltatások, helyek és boltok adatbázisa, amelyek valamilyen módon a fenntartható életmódhoz kötődnek - a készítők most kincskereső túrára invitálnak! 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete az Európai Autómentes Nap alkalmával a fenntartható fogyasztást népszerűsítő kincskereső játékra invitálja az érdeklődőket. A program célja, hogy a Zöldtérkép internetes adatbázisa minél szélesebb körben ismertté váljon. A térképről többek között megtudhatjuk, hol találunk a kerületünkben bioboltokat, kerékpárjavítót, életmódklubot, de azt is, hol van hozzánk közel piac és mikor lesz legközelebb csereberebörze.

Hiánypótló kezdeményezés
A Zöld Térkép célja, hogy összegyűjtsön minden, a fenntartható fogyasztáshoz valamilyen módon kapcsolódó helyet, boltokat, szolgáltatásokat, legyen szó akár vásárlásról (piacok, bioboltok, kerékpárszaküzletek), közösségről (közösségi házak, civilszervezetek, életmódklubok, csereberebörzék) vagy szabadidő-eltöltésről (helyi természeti és kulturális értékek, természetkímélő sportlehetőségek, barkácsszakkörök stb.)A budapesti zöldtérkép – minta az országos térképhez

Budapest Zöld Térképének elkészítésére a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) a nemzetközi zöld térkép hálózat (www.greenmap.org/) New York-i központjával való kapcsolatfelvétel és egy hosszabb előkészítési időszak után 2008-ban vállalkozott. A Norvég Civil Támogatási Alaptól pályázat útján elnyert támogatással kezdődtek meg a programozási és adatgyűjtési munkálatok. A budapesti térképet az egyesület mintaprojektnek szánta, melynek kiszélesítésével idővel más magyarországi települések, majd az egész ország zöld térképe is elkészíthető. A nemzetközi zöldtérkép hálózat keretén belül megszülető térképek egy 170 tételes univerzális ikonkészlettel dolgoznak, amelyet esetenként a helyi igények szerint alkalmaznak

Minden egy helyen, ami a fenntartható fogyasztást szolgálja

A térképeken szereplő „zöld pontok” olyan szolgáltatások, amelyek a fenntarthatóság egy, vagy több dimenziójához járulnak hozzá. Ez lehet a hulladék-megelőzés, a természeti erőforrásokkal való takarékosság, a méltányosság és társadalmi szolidaritás, az aktív állampolgárság, a természetvédelem, vagy környezetkímélő közlekedés.
Budapest Zöld Térképe jelenleg 29 témakört dolgoz fel, amit hamarosan kiegészít még a kerékpárutak hálózatának és a forgalomcsillapított övezeteknek a feltüntetése is. A budapesti térkép új témaköröket is bevezetett: a kisvasutakat, a teleházakat és az állatmenhelyeket – ezek jelöléséhez új ikonok készültek.

Zöld kincskereső
A szeptember 22-i kincskeresés során megismertetik a résztvevőket a zöld térképészettel, illetve betekintést adnak abba, hol tart most Magyarország Zöld Térképe. Ezt követően a résztvevők csapatokba szerveződve 45-60 perces felfedező útra indulnak: Budapest belvárosának patinás utcáit kell végigjárniuk „zöld” pontok, helyszínek után kutatva. Minden összegyűjtött információ pontot ér, ezek alapján dől el, ki lesz a nyertes.
A csapatok visszatérését követően az összegyűjtött adatokat felviszik az internetes adatbázisba, majd megvitatják a tapasztalatokat – mi számít „zöld” pontnak és miért; miért nehéz ezeket megtalálni; miből van sok és kevés; mit lehetne tenni.A játék főnyereménye a nyertes csapat minden tagjának egy éves Tudatos Vásárló magazin előfizetés
. A játékban minden résztvevő környezettudatos vászontáskát kap – mely hű társa lehet további zöldtérképész utazásai során. A kincskeresésre indulóknak útravalóul piros almát is adnak.

Helyszín: Tudatos Vásárlók Egyesülete stand (az Andrássy út Nagymező utca és Liszt Ferenc tér közötti szakasza)
Időpont: 2010. szeptember 18. szombat 14 óra
A játékra előzetesen regisztrálni a tve@tve.hu email címen lehet, illetve a helyszínen.

Képek:
piqs.de: Fireangel33 - Regenbogen hinterm Haus
piqs.de: yaeger - wohin jetzt 
 
[ 2146 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x