Összeköt minket a lelki köldökzsinór
Címlap / Otthon / Összeköt minket a lelki köldökzsinór

Összeköt minket a lelki köldökzsinór

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Bizonyított tény, hogy a terhesség alatt bármilyen fizikai vagy lelki hatás is éri az édesanyát, a pocakjában lévő magzat együtt érez és tapasztal vele. Egyfajta lelki köldökzsinór, egy láthatatlan kapocs köti őket össze, így az anyaméhben szerzett tapasztalatok kihatnak a későbbiekben testi-lelki fejlődésére, személyiségére, társadalmi kapcsolatai milyenségére. Vajon mit érez a magzat az anya hasában? Lehetséges-e a babával kapcsolatba lépni, kommunikálni? Ilyen és hasonló kérdésekre ad választ a Lelki köldökzsinór című könyv. 

Sokszor hallottuk már a bölcsebbektől, hogy érdemes beszélni a magzathoz, mesélni neki, zenét hallgatni vele – nos, a fent nevezett kötetben két magyar pszichoanalitikus, Hidas György és Raffai Jenő kidolgozta az anya és magzata kapcsolatteremtésének módszerét, egyfajta kapcsolati elemzést, amelynek során mély kötődés jön létre anya és magzata között. Az érzelmek megoszthatóvá válnak, ezáltal alakíthatóvá, differenciálttá és harmonikussá tehető a kapcsolat.

„Amikor végre sikerült kapcsolatba lépnünk, az olyan volt… akkor elsírtam magam… hogyha erre gondolok, most is annyira el tudok érzékenyülni! Azt hiszem, akkor azért sírtam, mert hihetetlen volt ez az egész, hogy kapcsolatba tudtunk kerülni.”


A módszer lényege, hogy relaxációban, egyfajta módosult tudatállapotban veszi fel a kapcsolatot az anya a magzattal – egyfajta vezetett meditációhoz hasonlóan – és így kommunikálnak egymással, akár felidézhetik az édesanya emlékeit is, megoszthatják egymással érzéseiket, benyomásaikat. Az eredmények meglepőek: a módszer hatására nem csak a baba fejlődik jobban, hanem a szülést is könnyebbé lehet tenni.

„Azt éreztem, majd kiugrik a bőréből, annyira tetszett neki, hogy sikerült találkoznunk, végre egy hullámhosszon vagyunk, megértettem őt. Olyan jó volt érezni, hogy miután fel tudtuk venni a kapcsolatot, örömében ugrált a pocakomban!”

A kapcsolatanalízis nemzetközileg is elismert módszer
Mértékadó tudományos körök azt állítják, hogy a pszichoanalízis bevezetése óta ez a legnagyobb „találmány” a pszichológia területén. A kapcsolatanalízis nemzetközi elismertségét bizonyítja, hogy Raffai Jenőt meghívták egy az ENSZ által 2001-ben felkért 12 tudósból álló bizottságba, amelynek feladata, hogy a „gyermekek évtizede” alkalmából a tagállamoknak ajánlható nevelési programot dolgozzon ki – a béke és erőszakmentesség nevében.

A könyv első részében Hidas György és Raffai Jenő a magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés kritériumainak eleget téve közérthetően, olvasmányosan, végig intellektuális izgalomban tartva az olvasót ismertetik a születés előtti pszichológia gyökereit, kutatásokat és eredményeket, valamint magát a kapcsolatanalízist, mint módszert.

Kedvcsinálóul néhány beszédes fejezetcím:
  • Az intelligens magzat
  • A magzati élet vizsgálata ultrahanggal
  • Az anyai stressz és szorongás hatása a magzatra és a gyermekre
  • A nem kívánt terhességek késői hatása
  • A magzati lélek a pszichoanalízis tükrében
  • A tudattalan megközelítése
  • Az anya-magzat kapcsolatanalízis, mint módszer

Számos szívmelengető és megható történet is helyet kapott a könyvben: a második részben anyák vallanak a kapcsolatanalízis során megélt gyönyörűséges vagy éppen fájdalmas élményeikről, magzatukkal való kapcsolatukról. Döbbenetes példák olvashatók arról, hogyan lehet biológiainak tekintett folyamatokba a kapcsolatanalízis segítségével beavatkozni. Az anyák valamennyien úgy érezték, hogy a várandósság alatt kialakult mély kapcsolatnak köszönhetően a születéskor ismerősként köszönthette egymást anya és gyermeke.

A könyvet jó szívvel ajánljuk minden édesanyának, kismamának, illetve minden nőnek, aki át szeretné élni a természet ezen csodáját. Ne feledjük: a tervezett és szeretett babák sokkal gyorsabban fejlődnek – teremtsünk bátran kapcsolatot magzatunkkal, hogy a való életben is nyitott és boldog emberekké válhassanak!

Hidas György - Raffai Jenő - Vollner Judit: Lelki köldökzsinór

Kép:
piqs.de: helmutli - zu Dritt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4489 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x