Megöljük a fákat a plázákért?
Címlap / Otthon / Megöljük a fákat a plázákért?

Megöljük a fákat a plázákért?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Sorra kapjuk a természeti katasztrófákat, épphogy kilábaltunk az egyikből, már jön a következő. De mégis, mintha mi sem történt volna, élünk tovább ugyanúgy: fogyasztunk és szennyezzük a környezetet a megszokott módon. Mikor vesszük végre észre a kapcsolatot a saját fogyasztói magatartásunk és a természet egyre durvább kiszámíthatatlansága között? 

Napok óta boncolgatjuk a vörösiszap-katasztrófa lehetséges okait és következményeit, miközben gőzerővel folynak a mentési és helyreállítási munkálatok. Szinte már el is felejtettük, pedig alig telt el három hónap a közel 4000 kitelepített ember életét tönkretevő, többszáz házat összedöntő, többmilliárdos kárral járó júniusi árvíz óta.

Érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy miért is kapjuk ezt? Kézenfekvő a magyarázat: a hosszú évtizedek óta gátlástalanul kizsigerelt Föld bolygót mára már annyira tönkretettük és kibillentettük természetes egyensúlyából, hogy most már egyre-másra következnek a természeti katasztrófák. Ideje lenne mindezt megállítani, nem pedig szemrebbenés nélkül tovább folytatni a pusztítást.

Ugyanis mindeközben továbbra is élünk, mintha mi sem történt volna, mi többiek, a világ „boldogabbik” (?) felén, ugyanúgy fogyasztunk, dőzsölünk, megvesszük a sok felesleges kacatot plázáról plázára járva. Nem is csoda, hogy még a gazdasági válság ellenére is újabb és újabb beruházások születnek, hiszen van rá igény, mi, vásárlók teszünk úgy, mintha szükségünk lenne rá, mintha ez nekünk megfelelne. Az árvíz, az iszap elöntötte házak, az élhetetlenné váló terek persze nem felelnek meg nekünk, azt köszönjük, nem kérjük.


Mindezeket egy múlt heti újabb környezeti pusztítás mondatja velem, amely bár jelentőségében eltörpül a vörösiszap okozta károk mellett, de jól példázza, sok kicsi sokra megy. Miközben a dunakeszi védett tőzeglápon is sikerült kivágni néhány őshonos fűzfát, ráadásul jegyzői engedély nélkül (hogy az eset többi következményét itt most ne is méltassuk), itt az újabb multi, amely jól bevált módon szintén a természet károsításával terjeszkedik. A Velencei-tó kapuja néven elhíresült pláza építéséről van szó, melyhez gyökerestől szaggatták ki a fákat a földből egy olyan helyen, ami korábban egy árnyas, ligetszerű szabad strand volt, az ott élők kedvelt pihenőhelye.

Mikor vesszük végre észre a kapcsolatot a saját fogyasztói magatartásunk és a természet egyre durvább kiszámíthatatlansága között?

Forrás és további képek a fagyilkolásról >>

Kolontár Elvira
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2430 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x