Ha egy kis cigányasszony egyszer megnyerné a "pert"
Címlap / Otthon / Ha egy kis cigányasszony egyszer megnyerné a "pert"

Ha egy kis cigányasszony egyszer megnyerné a "pert"

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Mint a gyártulajdonosok. Holott nem ölt meg nyolc embert, nem tett földönfutóvá háromszázat, csak dolgozni ment reggel hatra, és a gyerekét bezárta a lakásba, mert az még aludt. Gondatlanság volt. A gyerek súlyosan megsérült, és most kórházban van. 

A bíróság elé citálták. A bíró jól szituált, ápolt hajú, fehér nő. Az ügyész ötvenes férfi, aki éppen a harmadik feleségétől vált el. A kirendelt ügyvéd negyvenes férfi, akinek éppen most született gyereke, a felesége otthon van.

Áll a teremben az asszonyka, alig múlt húszéves. Hatalmas fekete szemeit az ügyvédre emeli könyörögve. Most először életében gondolkodni kezd arról, miért nincs cigány bíró, ügyész, ügyvéd. Ők talán megértenék. Ennek az ügyvédnek hiába mondott bármit, a férfi valamit magyarázott arról, hogy mitől lehetne kisebb a büntetés. Arról szó se volt, hogy ki tudna bemenni a gyerekhez a kórházba látogatóba. Pedig őt csak ez érdekelte volna. Éjszaka se lehet mellette, holott a kislány gyakran odabújik anyjához.

Ránéz a bírónőre. Ha fehér nő lehet bíró, miért nem lehet cigány nő az? Vádló... ügyvéd... Miért nem hallott még arról soha, hogy egy cigány család ügyvédnek neveli a lányát? Hová kell menni tanulni, hogy valakiből ügyvéd legyen?

A kislánya... Leöntötte magát forró vízzel. Ezért van ő most itt, a kislány pedig kórházban. De ki fogja meglátogatni, ha őt most lecsukják?

Közben az ügyvéd beszél. Ő gondolkodik.Ha Krisztike lenne ügyvéd, hány cigányt tudna megmenteni!

Krisztike ügyvéd lesz. Majd megkérdezi a jótanulók szüleit, mit kell tennie, hogy Krisztike is jótanuló legyen. Amit ajánlanak, azt véghezviszi. Megnézi a leckéit minden nap. Ha a tanító kijavítja a füzeteket, ráveszi a gyereket, hogy ő is javítson. Nem fog csavarogni, és nem lesz terhes tizenhat éves korában, mint az anyja. A férfiaknak csak a kocsma fontos, ők nem törődnek azzal, mi lesz a terhes nővel. De Krisztike nem fog fiúzni, hanem tanulni fog.

Ő maga is járt iskolába... egy ideig. Hetedikben a szülei délutánonként kiállították egy zöldséges ládával a sarokra, előre csomagolt árut adott el, százasért csomagját, egész decemberig. Aztán márciusban újra kezdte. Lassanként eltartotta magát. A testvérei is ezt tették. Nyolcadikban már egész nap kint állt. Apja, anyja már nem dolgozott többé. Ez így volt természetes. A gyerek apja se dolgozik. Munkanélküli segélyből él. Ő maga eljár takarítani reggelenként egy fodrászüzletbe. Örül, hogy van munkája. A tulaj kedves, az emberek megismerik, köszönnek neki.

De Krisztikének vesz tanulóasztalt.

Itt félbemaradtak a gondolatai, mert a bírónő felállt. Kivonultak a teremből, őt is kivezették. De most semmi más nem érdekelte, mint hogy a lányából ügyvédnő legyen.

A másik teremben
Egy férfi mosolyogva kezet fogott az ügyvédjével. Az ügyvéd meglapogatta a vállát. Győztek. A férfi nem felelős a gyárában történt mulasztásért.
A férfi által vezetett gyár környékén gondatlanságból nyolc ember meghalt. Négyszáz házat ki kellett üríteni, megszűnt az iskola, negyvenhatan kórházban fekszenek súlyos fájdalmakkal.
De a bíróság nem találta indokoltnak a felelőtlenség vádját, mert a fehér férfi nem is volt Magyarországon, amikor a baleset történt, igazoltan a Maldív-szigeteken nyaralt kedvesével, a három gyereke pedig Pannonhalmán tanul kollégiumban.

Különben is, ő milliárdos, tehát mindenkit időben lefizethetett.

Dobosy Ildikó

Kép: piqs.de: Steve Evans - Ladakh
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x