Kövér László meglátogatta a Gyermekmentő Szolgálat orvoscsoportját...
Címlap / Otthon / Kövér László meglátogatta a Gyermekmentő Szolgálat orvoscsoportját Székelyföldön

Kövér László meglátogatta a Gyermekmentő Szolgálat orvoscsoportját Székelyföldön

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

2010. október közepén Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke, a Magyar Parlament elnöke, Székelyföldre látogatott, ahol csatlakozott a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportjához. 

Kövér László megtekintette a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosainak munkáját. Először az iskolákban végzett szűrővizsgálatokat látogatta meg, majd beszélgetett az orr-fül-gégészekkel, szemészekkel, akik elmondták, hogy sajnos sok gyerek későn jut el szűrővizsgálatokra, és mivel rosszul látnak vagy hallásproblémáik vannak, lemaradnak a tanulásban.

A látogatás következő állomása a Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője volt, ahol az önkéntes fogorvosok elmondták, hogy az általuk vizsgált kb. 500 gyerek 94%-ának van szuvas, rossz foga. A fogorvosok a kezeléseket elkezdték, és több mint 80 gyereknek tudtak segíteni. A Gyermekmentő orvos-csoportjának tagjai rendkívül fontosnak tartják a felvilágosító munkát, hogy a szülők és a pedagógusok is több figyelmet fordítsanak a megelőzésre, az egészségügyi felvilágosító munkára.

Kövér László október 15-én, mint a Magyar Parlament fociválogatott csapatkapitánya, részt vett a székelyföldi közméltóságok ellen játszott barátságos focimeccsen.


Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke és Kövér László, a Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke péntek este részt vett az orvos-csoport értékelő megbeszélésén, ahol a 32 fős csoport tagjai beszámoltak egész heti tevékenységükről. Az orvosok 5132 vizsgálatot végeztek, 458 kezelést, és 2 műtétet bonyolítottak le, 34 gyerek került arra a listára, akiket különböző műtétek elvégzése céljából Magyarországra kell hozni.


Kövér László és Edvi Péter megköszönték az önkéntes orvosok lelkes és áldozatkész munkáját, mellyel az elmúlt közel két évtizedben, hozzávetőlegesen 16 ezer gyereknek segítettek. Kövér László és Edvi Péter 2010. október 16-án Csíkszentdomokoson részt vett a Márton Áron Emlékmúzeum megnyitó ünnepségén, és koszorút helyezett el a Márton Áron Emlékműnél.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3694 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x