A válságtól való félelem elnyomja a szociális érzékenységünket?...
Címlap / Otthon / A válságtól való félelem elnyomja a szociális érzékenységünket?

A válságtól való félelem elnyomja a szociális érzékenységünket?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) a Gyermekek Jogainak világnapját egyik programjának bővítésével ünnepelte. A Fel a fejjel programmal azon családoknak kíván segíteni az Alapítvány, ahol az alapvető élelmiszerek vásárlására sincs elegendő pénz. A programra leginkább munkájukat elvesztő, vagy betegséggel küszködő családok jelentkeznek, ahol nem ritkán négy gyermeket is nevelnek. 


Rendezvénynaptár
A gyermekek jogainak világnapját ünneplik november 20-án világszerte. Az ENSZ 1989. november 20-án fogadott el egyezményt a gyermekek jogairól. Magyarországon 1997-ben ünnepelték először a gyermekek jogainak egyetemes napját.

Az egyezmény kifejti, hogy milyen jogokkal rendelkeznek a gyermekek; meghatározza a szülők, a nevelők, az állam, a helyi önkormányzatok, illetve a civil szervezetek feladatait a gyermekvédelem, valamint a gyermekek jogainak érvényesítése területén.
A dokumentum a gyermek érdekét, mint „mindenek felett álló”, levezethetetlen értéket, mint alapjogot határozza meg. Három alapelve a részvétel, a védelem és a megelőzés.


Az Egyezmény 24. cikke kimondja, hogy mindenkinek kötelessége, hogy küzdjön a betegség és a rosszultápláltság ellen, különösen tápláló élelmiszerek szolgáltatásával.

A lassan felnőttkorba lépő Gyermekétkeztetési Alapítvány 17 éve küzd a gyermekszegénység ellen, a gyermekéhezés felszámolásáért.

Számos programja közül az egyik „legnépszerűbb” a Fel a Fejjel Program. Az Alapítvány olyan családoknak nyújt segítséget ezen a projekten keresztül, akik már nem látják a fényt az alagút végén, akik már senkiben sem bíznak.

Olyan állásukat elvesztő, vagy betegséggel küzdő családoknak adnak havi szintű támogatást, ahol vagy több gyermek van, vagy éppen egy újszülött.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány ezért is döntött úgy, hogy a Gyermekek Jogainak Világnapját azzal ünnepli, hogy az anyagi nehézségek ellenére is bővíti a program támogatását élvező családok számát.

A kiválasztás azonban nehéz, több száz család közül kellene kiválasztani párat. A program bővítése ugyanis minden egyes család esetében további 300 ezer forint terhet ró az Alapítványra. A beérkező igényeket az Alapítvány kivizsgálja, tanárokkal, orvosokkal és a pályázó család lakókörnyezetben élőkkel konzultál, hogy valóban a leginkább rászoruló családot választhassa ki.


Király Gábor
, az Alapítvány elnöke elmondta: „Nagyon nehéz éven vagyunk túl mindannyian. Sajnos, a válságtól, valamint a munkahelyünk elvesztésétől való félelem erősebb, mint a szociális érzékenységünk. Bízunk azonban abban, hogy az Ünnepek közeledtével mindenki felismeri a szegények támogatásának a szükségességét. Ilyenkor mindent meg kell tennünk azért, hogy a karácsonyfa alatt minden gyermek jusson meleg élelemhez!”

A programról további részletek: http://felafejjel.blog.hu/

Képek:
piqs.de: kolorit - Skepsis
piqs.de: Schoderböck Jürgen - Drei Freunde
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1796 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x