Csecsemők vízi terápiája
Címlap / Otthon / Csecsemők vízi terápiája

Csecsemők vízi terápiája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

2010. december 10-én hazánkban elsőként szervez olyan nemzetközi konferenciát a Gézengúz Alapítvány, amelynek témája a hidroterápia szerepe és lehetséges irányai a kora gyermekkori fejlesztésben, terápiában. A téma hangsúlyozottan fontos Magyarországon, mert a koraszülöttek, és születéskori sérülést elszenvedettek aránya európai viszonylatban kiugróan magas. Ők csecsemőkorban elkezdett, összetett speciális terápiát igényelnek, melynek hatékony eleme lehet a hidroterápia. 

"Sok fajta törekvés és megközelítés létezik a korai hidroterápia területén, amelyeknek teret kell adni, de fontos, hogy megfogalmazódjon az egységes szakmai koncepció. 2011 ráadásul a gyógyturizmus éve, a Széchenyi-terv is kiemelten támogatja. Biztosak vagyunk benne, hogy egyre több fürdőhely épül majd, amelyhez baba- és kisgyermek úsztatási szolgáltatások is kapcsolódnak. A csecsemők fejlesztése óriási felelősség. Nem mindegy, hogy a szakember milyen megközelítéssel nyúl bele ebbe a fejlődési folyamatba és az anya-gyermek kapcsolatba" - mondta Dr. Schultheisz Judit, az Alapítvány orvos-igazgatója.

Az alapítvány több mint 20 éve alkalmazza a hidroterápiát, mint kiemelten fontos terápiás elemet. Az évek során felhalmozott pozitív tapasztalatok és kialakított szakmai anyagok, valamint a megfelelő szintű nemzetközi szakmai fórum hiánya adta az ötletet az elismert magyar és külföldi előadókat felvonultató konferencia megszervezéséhez. A fővédnöki tisztet Dr. Navracsics Tibor vállalta.

A konferencia célja, hogy az egyéb gyógyászati területeken sikeresen alkalmazott hidroterápia megfelelő teret és hangsúlyt kapjon a koragyermekkori intervencióval foglalkozó szakemberek szemléletében is.


A konferencián olyan magyar és külföldi szakemberek adnak elő, akik számos sikert könyvelhetnek el az általuk kifejlesztett vagy alkalmazott módszer segítségével. Szó lesz többek között a magyarországi bébi úszásról, mint az egészséges csecsemők vízhez szoktatásáról, az eltérő fejlődésmenetű gyermekek vízi terápiájáról, a hidroterápia prevenciós lehetőségéről a magas rizikójú csecsemők (pl. koraszülöttek) esetében, továbbá a szociálisan veszélyeztetett gyermekek vízi programjáról. Néhány speciális módszert is megismerhetnek a résztvevők, mint a neuro-hidroterápiát, a hidro-kinezioterápiát és a Halliwick-módszert.
A konferencia az elméleten túl gyakorlati elemeket is be kíván mutatni, ezért az előadások után három workshop is szerepel a programban.

A konferencia címe: Cseppnyi Csodák Nemzetközi Konferencia - Hidroterápia a koragyermekkori intervenicóban
Helyszín: Ramada Plaza Hotel Budapest, 1036 Budapest,  Árpád fejedelem útja 94.
Időpont: 2010. december 10.

További információ és letölthető jelentkezési lap: www.gezenguz.hu/konferencia
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x