Magyarországon Lesley Page, a neves angol szülészeti reformer...
Címlap / Otthon / Magyarországon Lesley Page, a neves angol szülészeti reformer

Magyarországon Lesley Page, a neves angol szülészeti reformer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Prof. Lesley Page neves angol bába szaktekintély a hazai szülészeti reformért és dr.Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért küzdő civil szervezetek meghívására érkezett tegnap, november 28-án, vasárnap Budapestre, hogy felajánlja szakmai segítségét a magyar kormányzatnak a folyamatban lévő otthonszülés-szabályozás kidolgozásában, valamint átadja szakmai tapasztalatait a civil szervezetek által sürgetett szülészeti reformmal, a bábai tevékenység megerősítésével kapcsolatban. 

Ennek érdekében találkozni fog politikusokkal – többek között Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszterrel és Ékes Ilona országgyűlési képviselővel –, szülész-nőgyógyászokkal – többek között Prof. Dr. Rákóczi Istvánnal és Dr. Bálint Balázzsal – és  a Országos Bábaszövetség tagjaival, a sajtó képviselőivel, valamint december 2-án részt vesz a Semmelweis Mozgalom szervezésében megrendezésre kerülő A szülészet újjászületése, avagy az anya- és bababarát szülészeti ellátás lehetőségei című konferencián a Magyar Tudományos Akadémián. A konferencián Dr. Réthelyi Miklós és Dr. Mikola István mellett Prof. Dr. Szabó Máté, az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa, szülész-nőgyógyász, demográfiai szakember és viselkedéskutató, valamint az Országos Bábaszövetség elnöke tartanak előadást. A kezdeményezés védnöke Ékes Ilona országgyűlési képviselő.

A professzorasszony azzal a szándékkal is érkezik Magyarországra, hogy szakmai érveivel elősegítse dr. Geréb Ágnes szabadon bocsátását, amelynek érdekében meglátogatja őt az előzetes letartóztatásban, valamint egy levelet ad át Magyarország kormányának, amelyben a világ minden tájáról 30 vezető szakember kéri a doktornő szabadon bocsátását.

Prof. Lesley Page bába, igazságügyi szakértő
A professzorasszony 1992-ben Angliában részt vett az új nemzeti szülészeti eljárásrend kidolgozásában, majd 10 évvel később annak felülvizsgálatában, és szerepet vállalt a kanadai bábai tevékenység szabályozásának megalkotásában is. Az angol egészségügyi kormányzat munkáját bizottsági elnök-helyettesként 6 éven keresztül folyamatosan segítette (English National Board for Nursing, Midwifery & Health Visiting). 2007-ben a King’s Fund (közhasznú alapítvány, amely az angliai egészségügyi rendszer javítását hivatott szolgálni) szakértőjeként a szülészeti eljárások biztonságát vizsgálta.


Lesley Page angliai, kanadai és ausztráliai egyetemi professzori státuszain túl még további 11 ország egyetemein tart stúdiumokat a bábai tevékenységről és annak beillesztéséről az egészségügyi rendszerbe. Angliában, Írországban és Kanadában több mint 20 éve igazságügyi szakértőként tevékenykedik.

Kép: piqs.de: Ivko and Ruth Maksimovic - Baby
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x