Trendi hagyomány: ünnepváró asztaldísz mikulásvirággal...
Címlap / Otthon / Trendi hagyomány: ünnepváró asztaldísz mikulásvirággal

Trendi hagyomány: ünnepváró asztaldísz mikulásvirággal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-09

Sorozatunkban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerű karácsonyi és ünnepi hangulatú, trendi lakásdekorációt a közkedvelt mikulásvirágból, elegáns, modern és klasszikusan természetes stílusban. A sorozat első részében a klasszikus és természetes stílusra mutatunk két könnyen elkészíthető, megnyerő kompozíciót. 

Klasszikus és természetes – 1. kompozíció
A mikulásvirág csodálatosan sokoldalú növény. A népszerű karácsonyi jelkép a hozzá illő kiegészítőkkel feldíszítve bármilyen stílusú lakásbelsőnek mutatós, megkapó dísze lehet.


A világos színűre festett növénytartó edény az élénk piros színű, midi méretű mikulásvirággal a karácsony színeit hozza otthonunkba. A bájos kiegészítők, a színes szalagok, a kis piros zokni, a hozzá illő asztalterítő, a gyertyák és a dióval megtöltött, szintén hozzá illő tálka, mind-mind szép kiegészítői a kedves dekorációnak.

A mutatós karácsonyi díszt mi magunk is könnyedén elkészíthetjük.


Első lépésEgy fából készült edény fessünk fehérre. Ilymódon a fa természetes szövetszerkezete látható marad.


Második lépésRagasztópisztoly segítségével ragasszunk föl az edény szélére a mikulásvirág színéhez illő szalagokat.
A dekorációnak használt filczoknit ragasszuk az egyik oldalon a szalagra.


Harmadik lépésA midi méretű, piros virágú mikulásvirágot tegyük bele a feldíszített faedénybe. Előzőleg ne felejtsük el az edényt vízhatlan anyaggal kibélelni. A téli kertben szedett bogyós gallyat, zuzmót és fagyöngyöt drótozzuk meg, és lazán tűzzük a növényedény szélébe.


Klasszikus és természetes – 2. kompozíció

Aki nyitott szemmel jár-kel, egy sor díszítésre alkalmas kellékre bukkanhat. Még egy fakó, korhadt fából is lehet pompás kiegészítő dekorációs anyag. A rusztikus talált kincs természetes hatást keltve keretezi a mikulásvirág dús lombozatát.


A csillogó edénybe helyezett természethű összeállítás rendkívül mutatós, figyelemfelkeltő. Néhány személyes tárggyal kiegészítve bárki számára jó kedvre derítő karácsonyváró dekoráció.


Első lépés


A korhadt fadarabból és mikulásvirágból álló mutatós kompozíciót mi magunk is könnyedén elkészíthetjük: A fadararbokat koszorút formálva csavarozzuk össze, majd helyezzük rá a növénytartó edény peremére.


Második lépésEzt követően egyszerűen csak tegyük bele a cserepes mikulásvirágot a díszcserépbe.

Még több ötlet: www.Stars-for-Europe.info
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7468 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x