A szülészet újjászületésének lehetőségei hazánkban
Címlap / Otthon / A szülészet újjászületésének lehetőségei hazánkban

A szülészet újjászületésének lehetőségei hazánkban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

A szülészet újjászületése címmel rendez a Semmelweis Mozgalom konferenciát decemberben, ahol szakpolitikusok és szakemberek járják körbe az anya- és bababarát szülészeti ellátás magyarországi megteremtésének lehetőségeit. 

A Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés 10 lépésben foglalja össze a hatékony és biztonságos ellátás alapelveit. A nemzetközi kutatásokra támaszkodva, a jó gyakorlat mentén kialakított protokollokkal kíván megoldást nyújtani az anya- és bababarát szülészet kérdéseire. A nemzetközi kezdeményezés alapelve, hogy az édesanya és a kisbaba elválaszthatatlan egységet alkot, érdekeik nem választhatók szét, nem lehet őket külön kezelni.


A Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Szervezet (IMBCO) magyarországi képviselőinek célja, hogy előmozdítsák magyarországi igényeknek és sajátosságoknak megfelelően a magyar anya-bababarát szülészetek kialakítását. Olyan szülészeteket szeretnének, ahol tiszteletben tartják a nők, a gyermekek és a család jogait, az ellátás bizonyítékokon alapuló gyakorlattal történik, melynek során minimalizálják a hibák és ártalmak kockázatát, és támogatják a vajúdás és szülés természetes élettani folyamatát. Támogatják a bábai modell térnyerésést, mivel a bábai tudás, készségek és magatartás alapvetőek az optimális anya- és bababarát ellátáshoz.

"Hazánkban nagyon kevés nő élvezi az Egészségügyi Világszervezet ajánlásain alapuló teljes mértékben beavatkozás-mentes, háborítatlan szülést, nagyon kevés kisbaba születhet meg úgy, hogy élete első óráit meghitt, békés családi körben, az anyatej áldásait élvezve tölthesse. – mondja Csomóné Lindmayer Katalin, az IMBCO magyar képviselője. – Ezen szeretnénk változtatni és a sürgősségi orvosi beavatkozások elérhető háttértámogatásával a természetes, háborítatlan szülést és a szoptatást visszaállítani alapnormaként."


"Amikor az én gyermekeim születtek, születésük után azonnal elvették és egy pillanatra sem adták oda, hogy közelről is megnézzem, megöleljem, megszeretgessem őket.
  – emlékszik vissza Ékes Ilona országgyűlési képviselő asszony, a mozgalom védnöke. – Örülnék, ha ezt az embertelen, fölöslegesen fájdalmas érzést minél kevesebben tapasztalnák meg, az emberi élet misztériumával, a születéssel kapcsolatban."

További információ: www.semmelweismozgalom.info,
www.anyababa.info
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4480 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x