Indigó gyerekek - a tudomány és a spiritualitás szemszögéből...
hirdetés
Címlap / Otthon / Indigó gyerekek - a tudomány és a spiritualitás szemszögéből

Indigó gyerekek - a tudomány és a spiritualitás szemszögéből

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Sok cikket lehet olvasni az indigókról, de mindegyik csak az egyik nézőpontból mutatja be ezt az összetett jelenséget. Vagy az ezoterikus nézetet képviselve (azaz csodagyereknek titulálva őket), vagy pedig tudományos megközelítésben, amelynek alapján pedig magatartászavaros, kezelendő gyerekeknek tartják őket. Hogyan közelíthetjük a két álláspontot a tényekből kiindulva annak érdekében, hogy jól bánhassunk ezekkel a gyerekekkel és ők is megfelelő életet élhessenek? Cikksorozatunk egy hiánypótló közlés az indigó-kristály gyerekekről, az új generációs, illetve Vízöntő korszak gyermekeiről, melynek második részében a spirituális és a tudományos megközelítést vetjük össze. 


Rendezvénynaptár
A két álláspont – beteg kontra csodagyerek – sokszor ugyanazokon a tényeken alapul, ezért most a tényeket veszem alapul, és tudományosabb illetve spirituálisabb irányból is elmondom ugyanazt.

Vannak tények, és a tényeket lehet többféleképpen is magyarázni. Az egyik magyarázat a tudományos, vagy legalábbis annak látszó, a másik a spirituális. Ez utóbbi hiten alapszik, míg az előző tudományos kutatásokon.

Hit kontra kutatás
Ez a legelső, amit meg kell magyaráznom: a tudomány a matematika, statisztika eszközeivel megtervezi a kutatást, véghezviszi a saját tudományterületnek eszköz- és szabályrendszerével, majd kiértékeli szintén a matematika és statisztika segítségével. Bár régen csak a matematikát, fizikát, kémiát tartották tudománynak, ma már a pszichológiát, sőt néha a parapszichológiát is a tudományok közé sorolják, legfeljebb nem egzakt tudománynak tartják, és statisztikájukban magasabb hibaszintet adnak meg.

A spiritualizmus főleg, sőt talán teljesen a hiten alapszik, bár a tények nem mondanak ellent a spirituális közléseknek. A spirituális emberek hisznek abban, hogy a megismeréshez nem minden esetben kell a tapasztalat által megszerzett tudás, lehetséges intuíció útján is előrejutni, illetve sejtemlékezet, közös tudattalan, valamint közvetítések segítségével.

A tudomány is egyfajta hitrendszeren alapszik, vagyis azon, hogy én elhiszem: a tervezés, végrehajtás és kiértékelés után levont következtetések a valóságot fogják megmutatni.

Ez is hit. Hit abban, hogy a valóság megismerhető, leírható.


Mind a kétfajta közlés, a spirituális-ezoterikus és a tudományos is az elmének mutatja be az adatokat. Hiszen az elmével olvasunk, vitatkozunk, meggyőzzük egymást és magunkat, és aztán hinni próbálunk valamiben.

Mind a két módszer hiányos, amikor az új korszak gyerekeit akarjuk megérteni. Azért, mert leírhatóak ugyan ezekkel, de meg nem ismerhetőek, csak a szeretet, elfogadás, odafigyelés, önmagunk megismerése, és szokásaink, rutinjaink nagy részének feladása révén.

Kik is az új korszak gyerekei?
Tudományosan: a fejlett kor, digitális korszak, az információs forradalom, a webkettes tér gyermekei.

Spirituálisan: Az új évezred gyerekei, az új korszak úttörői, a szeretet energiájának letéteményesei, a Vízöntő korszak kreatív és sokoldalú emberének megtestesítői.

Miért indigó színűek? Mit jelképez ez a szín?
Tudományosan: amikor prizmával felbontjuk a fehér fényt, hullámhosszban csökkenő, energiában növekedő (ez a kettő fordítottan arányos egymással) sorrendben a színek, a szivárvány színei: vörös-narancs-sárga-zöld-türkiz-kék-ibolya. Nagyjából 750-360 nanométer a hullámhosszuk, a vörösé 750-640 az ibolyaliláé 430-360 tartományú. A vörös-narancs-sárga alacsonyabb, a zöld közepes,  a türkiz-kék-ibolya magasabb energiával bír. A napsugár fehér, vagyis átlátszó fényében mindegyik megtalálható. Három alapszínből ki lehet keverni mindegyik színt. A régi tévék képcsövét megfigyelve mindegyik pont három szín, vörös, kék, sárga színből hozta létre az adott színt.

Spirituálisan: a csakrák színe az alsó csakráktól kezdve: vörös a gyökércsakra, narancs a szexcsakra, napsárga a köldökcsakra, ez a három az alsó öv csakrái, amit a földi léttel hoznak kapcsolatba. A zöld a szívcsakra, ami a felső és alsó csakrákat harmonizálja. Türkiz színű a torokcsakra, és mélykék, azaz indigó színű a harmadik szem csakra. Violának, mélylilának mondják a koronacsakrát, de van, ahol a fehér, vagy átlátszó, azaz minden színt tartalmazó ennek a csakrának a színmegjelölése. Az indigó tudatosságú embereket a harmadik szem csakraszínével jelölik, mert spirituális értelemben aurájukban ez a szín dominál. A kristálygyerekeket a koronacsakra színével azonosítják. Az indigók a tisztánlátás, tisztánérzés képességét, a harmadik szem csakra érzékelését kapták meg, míg a kristálygyermekek a koronacsakrával azonosított vezetési képességet, tanítói, mesteri képességeket hoztak magukkal. A szivárványgyerekek bármit tehetnek, mivelnevükből is érzékelhető, hogy bármelyik csakrával és annak adottságaival könnyen kapcsolatba tudnak kerülni.Hogyan lehet eldönteni, hogy ki az indigó?

Tudományosan: egyre több az új évezred szülötte, ha volt, illetve van is korszakváltás, ahogy a csillagászatban megadják, akkor egy statisztikai görbe szerint először kevés volt az új, majd egyre több lesz, és végül már szinte csak új típusú gyerekek születnek, vagyis a fiatal korosztály csaknem egésze az új generációhoz fog tartozni egy évtizeden belül. De hogy közülük ki  indigó, azt nem lehet egyértelműen megállapítani, csak azt, és azt sem egyértelműen, hogy kik a hiperaktív, problémás gyerekek.

Spirituálisan: ezt csak érezni lehet. Ahogy rád néz, az nem egy gyerek riadt tekintete, hanem egy magabiztos, öreg, bölcs ember nézése. Nem kapja el a tekintetét, és nincs benne félelem a megnyilatkozástól. Tanítók és iránymutatók.

Folytatjuk!

A szerző, Kozma Emese (www.medvemese.hu)  7 gyermekközelben töltött év tanulságait, emlékeit, tanításait és praktikáit rakta össze a Kreatív Baba Program és a Gyermek Színe digitális könyvekben.

Képek:
piqs.de: Marcel Souché - Sänger
piqs.de: Marcel Souché - Kinderchor 
 
[ 6032 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x